National

O familie – mama, tata si fiica – au sunat de 9 ori la 112 doar ca sa iasa din troieni

Publicat: 23 feb. 2012
1
Politistii vasluieni au dat de urma glumetului din Stioborani care a sunat degeaba la 112, saptamana trecuta. Desi pare greu de crezut, doi soti si fiica lor minora au pus pe drumuri inutil un echipaj medical, scrie vrn.ro.
In seara zilei de 14 februarie, un apel disperat anunta la 112 ca o femeie din localitatea Stioborani a nascut gemeni la domiciliu si are nevoie de ingrijiri medicale. Din cauza troienelor, cu greu a ajuns o autosanitara in sat. Dupa ce au rascolit tot satul impreuna cu pompierii si autoritatile locale, medicii si-au dat seama ca au de-a face cu o gluma proasta. Pe fir au intrat oamenii legii care au facut verificari si nu mica le-a fost mirarea sa dea peste o familie intreaga, care nu a luat in seama faptul ca apelul la 112 se face numai in situatii de urgenta. Oamenii cautau de fapt o solutie pentru ca drumul de acces in localitatea lor sa fie curatat de zapada. Intr-un interval de patru ore au sunat de opt ori la 112 anuntand fel de fel de nimicuri. A noua oara au cerut ajutorul unei ambulante pentru o femeie care a nascut acasa o pereche de gemeni.
„Au fost identificate trei persoane, membre ale aceleiasi familii. E vorba de un barbat in varsta de 40, de sotia de 33 de ani si de fiica acestora in varsta de 15 ani. S-a stabilit ca aceste persoane au apelat in intervalul 18.33-22.40 de noua ori serviciul de urgenta 112 cu diferite probleme. Printre acestea a fost si o solicitare la Ambulanta pentru un caz medical de pe raza localitatii. Potrivit legii, alertarea falsa a autoritatilor care intervin in cazurile de urgenta constituite contraventie si se sanctioneaza”, a declarat Loredana David, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. Femeia a luat asupra ei intreaga vina, ii pare rau ca a mintit, insa nu a vrut sa comenteze cele intamplate. Familia Ciobanu din Stioborani va fi sanctionata contraventional conform OUG 34/2008, privind organizarea si functionarea sistemului national unic pentru apeluri de urgenta, cu amenda cuprinsa intre 500 si 1000 lei.Comentarii
Adauga un comentariu