Actualitate

O familie de tigani batausi si-a denuntat victimele

Publicat: 12 ian. 2000
1

Dupa ce, in urma unui conflict, o familie de tigani i-a snopit in bataie pe un soldat si pe fratele acestuia, tot ei s-au dus primii cu jalba-n protap la judecata, reclamand ca cei doi se fac vinovati de violare de domiciliu si vatamare corporala grava. Danut Zepciuc era soldat in termen la UM 0470 Iasi, iar cu ocazia unei permisii a plecat acasa, la Volovati-Suceava. Pe 23 aprilie, impreuna cu fratele sau Vasile, Danut Zepciuc a intrat intr-un bar din satul tiganesc Burla. Acolo se afla tiganul Gheorghe Feraru, impreuna cu doi dintre fiii sai si un ginere, sarbatorind ziua celui din urma. Intre tigani si cei doi frati a izbucnit un conflict caruia i-a pus capat patronul, care i-a dat afara.

In reclamatia pe care a facut-o la Parchetul Militar, Gheorghe Feraru a declarat ca fratii Zepciuc au intrat intr-o ograda si au luat doua sape, cu care i-au batut toata familia, el suferind o rana grava la cap pentru a carei vindecare au fost necesare 80 de zile. Danut si Vasile Zepciuc au fost trimisi in judecata, unde s-a constatat ca de fapt ei au fost victimele tiganilor, suferind leziuni mai multe si mai grave decat reclamantii (traumatism cranio-cerebral, fractura de glezna etc.). Rana la cap a lui Gheorghe Feraru era de fapt o… mana rupta, de pe care si-a scos bandajul ghipsat, prelungind astfel zilele scurse pana la vindecare.

Martorii audiati in proces au dat declaratii favorabile inculpatilor, confirmand ca a fost o incaierare in toata regula, insa cei batuti au fost fratii Zepciuc, care erau si in inferioritate numerica si, in plus, mult mai mici de statura. Dupa analizarea probelor din dosar, Tribunalul Militar Iasi i-a gasit nevinovati pe Danut si Vasile Zepciuc de comiterea infractiunilor pentru care au fost trimisi in judecata, pronuntand pentru amandoi solutii de achitare. Asa zisa parte vatamata, Gheorghe Feraru, care solicita de la cei doi despagubiri in valoare de 15 milioane de lei, a fost obligat la plata cheltuielilor judiciare.
Adauga un comentariu