Actualitate

O caruta plina cu lemne taiate ilegal a fost surprinsa in satul Paun. Explicatii incredibile ale carutasilor – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 ian. 2016

Hotii de lemne continua sa faca prapad in padurile din jurul Iasului. Chiar si in urma perchezitiilor efectuate vineri in mai multe comune din Iasi, mai multi ieseni au fost vazuti cu caruta plina de material lemnos.

Acestia au fost surprinsi in zona satului Paun, din comuna Barnova, iar explicatiile date celor cu care s-au intersectat au fost de-a dreptul uluitoare. Iesenii au povestit ca au permisiunea de a taia si de a culege lemne de pe terenul privat al unui iesean pe nume R. Dumitriu, iar permisiunea a fost data chiar de catre padurarul M. Iftimie.

Totul este insa neadevarat, intrucat zona in care cetatenii au fost surprinsi cu caruta este mai departe de terenul privat al lui Dumitriu. Oamenii nu au la mana nicio dovada care sa ateste ca intr-adevar au permisiunea de a taia materialul lemnos din acea zona.

Mafia materialului lemnos actioneaza in toate zonele judetului Iasi, iar principalii infractori in aceasta situatie sunt padurarii deoarece sunt cei care permit tuturor sa taie si sa faca legea prin paduri. Asa cum s-a intamplat si in comunele Madarjac, Tibana sau Tibanesti, cand au avut loc vineri descinderi ale autoritatilor la persoane banuite de furt de material lemnos, ar trebui sa se declanseze o ancheta si in acest caz identificat in satul Paun, pentru a se lua masuri impotriva infractorilor din paduri.

Angajatii din cadrul Directiei Silvice Iasi si a Ocolului Silvic ar trebui sa actioneze mai des prin raza zonelor cu paduri dimprejurul Iasului, care cad prada, din ce in ce mai des, hotilor de lemne.
Comentarii
  • nu exista hoti de lemne .Totul este dirijat de padurar ,orice intrare in padure se face cu acordul lui acesta nu viinde lemn la mc ci la copac .pa fiecare intradre in padure padurarul are un codos care il tine la curent .In cazul de fata acesta a trecut pe la padurar i a dat dreptul l a trimis in padure si ia spus te prinde cineva ,,nu ne cunoastem .CLAR nu se misca frunza prin mpadure fara sa stie padurarul prin sagetile lui .pricepeti odata

  • bagamias Pu.la in sufletul vostru de scarbe ordinare ati furat voi camioane intregi cu lemne si acum va urcati pe saracii tarani care nu au ce pune in soba sa schimbe aeru in casa pe seara m.uistilor

Adauga un comentariu