Eveniment-Social

O batrana de 87 de ani, din Iasi, i-a lasat fara replica pe medici. Un alt tanar a fost adus la spital cu jandarmii

Publicat: 25 aug. 2016
1

Ieri, o batrana din Iasi a fost transportata la Sitalul Sf. Spiridon din Iasi, dupa ce a luat o decizie crunta. Femeia, in varsta de 87 ani, a fost diagnosticata cu intoxicatie voluntara cu clor. Batrana locuieste singura si a recurs la o tentativa de suicid pentru ca isi doreste sa moara. O vecina care o viziteaza aproape zilnic a gasit sticla de clor langa patul batranei care i-a marturisit acesteia ca a baut clor. Speriata, femeia a cerut imediat ajutor la 112 si batrana a fost transportata la UPU.

„Pacienta este la prima tentativa de suicid. Sufera de depresie si a ingerat 50 mililitri de clor, pentru ca s-a saturat de viata. Pacienta este internata in Sectia de toxicologie, urmand sa se stableasca daca substanta toxica i-a provocat arsuri la nivel gastro-esofagian. Starea de sanatate a batranei este stabila. Nu a venit nimeni din familie”, a spus dr. Gabriel Perianu.

Tot ieri, un tanar de 31 de ani a fost internat la spitalul mentionat, dupa ce a incercat sa-si puna capat vietii. Tatal sau a cerut ajutorul jandarmilor penrtu a-l aduce pe tanar la spital, deoarece fiul era foarte agresiv.

„Pacientul a recurs la tentativa autolitica pe fondul consumului exagerat de alcool. A fost diagnosticat cu intoxicatie polimedicamentoasa voluntara. A ingerat toate pastilele pe care le-a gasit in casa. La internare, pacientul era extrem de agresiv. Dupa externare, va fi trimis la psihiatrie”, a spus medicul Gabriel Perianu.

Un iesean de 58 ani a avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, dupa ce a baut diluant. Barbatul, consumator cronic de alcool, a confundat sticla de alcool cu cea in care se afla substanta toxica. Acesta a inghitit 100 ml de diluant si a ajuns la spital cu varsaturi, dureri abdominale, greata. Dupa acordarea ingrijirilor medicale specifice, starea de sanatate a barbatului s-a ameliorat. Numarul iesenilor care recurg la tentative de suicid este in crestere si putini aleg sa mearga la un consult psihiatric pentru a primi tratament de specialitate.

„Numarul tentativelor de suicid este in crestere fata de anii precedenti. Din fericire, intoxicatiile sunt de forma usoara sau medie si reusim sa le salvam viata acestor persoane care recurg la o tentativa autolitica. Poate medicii psihiatri au o explicatie”, a spus dr. Gabriel Perianu.
Adauga un comentariu