National

O asistenta medicala, acuzata ca ar fi lovit un copil

Publicat: 11 mart. 2013
1

Politistii ancheteaza, incepand de luni, cazul unei asistente medicale, acuzate de o mama ca i-ar fi dat o palma fetitei de opt ani, internate alaturi de fratele sau, in Spitalul de Pediatrie din Sibiu, conform politiei locale.

„In cursul zilei de duminica, Lavinia Mirut a depus al sediul Politiei Municipiului Sibiu o sesizare in care reclama faptul ca unul dintre copiii ei minori, internati la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, a fost lovit de o asistenta. In prezent, aspectele sesizate sunt in curs de verificare”, a declarat luni purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu, inspector principal Luciana Baltes. Conform acesteia, asistenta nu si-a recunoscut fapta.

In paralel, directorul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Alexandru Mihut, a demarat o ancheta administrativa preliminara in sistem de urgenta, pentru a vedea daca asistenta Maria Capra este vinovata. Aceasta lucreaza de 19 ani la Spitalul de Pediatrie. Conform directorului Spitalului de Pediatrie, de vina deocamdata este doar situatia in care se afla aceasta unitate spitaliceasca, aflata in curs de modernizare, astfel ca intr-un singur pat sunt inghesuiti doi, chiar si trei copii bolnavi.

„In ultimul timp, din cauza ca se lucreaza pe etajul doi, cele 28 de paturi au fost cat de cat transferate pe etajul unu, se lucreaza in conditii de supra-aglomerare (…) avem internati astazi 123 de copii pe 80 de paturi, deci va dati seama ca sunt doi, uneori chiar si trei copii intr-un pat, in functie de patologia de boala. (…) De vineri seara au fost internati pana astazi 52 de copii, o avalansa fantastica de internari, din cauza virozelor in mod deosebit. Personalul este in deficit (…) din decembrie pana acum au plecat sase asistente, din cauza stresului si a salariilor mici”, a explicat situatia din Spitalul de Pediatrie directorul Alexandru Mihut.

Conform acestuia, „mama este destul de agitata, de nervoasa, cu o atitudine necuviincioasa cu personalul medical”.

„Nimeni din copii nu a dormit pe jos, nimeni din copii nu a fost tratat necorespunzator. Avem toate conditiile asigurate, avem tot ce ne trebuie, medicamente, (…) in asa fel incat sa nu chemam mamicile de acasa cu niciun fel de cheltuieli. Nu va pot confirma sau infirma (daca copilul a fost palmuit – n.r.), probabil ca a fost o atitudine mai dura din partea asistentei, copila este si ea destul de agitata. (…) Daca se confirma (fapta asistentei – n.r.), vom lua masuri drastice, pana la desfacerea contractului de munca”, a declarat directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu.
Adauga un comentariu