Actualitate

O absolventa a unui mare liceu din Iasi a ajuns sa faca asta in Italia. Imaginile spun totul – GALERIE FOTO

Publicat: 10 iun. 2015

@ Intreaga poveste si aventura traita si savurata in fiecare zi de o absolventa a unui renumit colegiu iesean este una extrem de incitanta si de „dulce”, in acelasi timp! @ Ea a ajuns sa lucreze tocmai intr-un mic oras din Italia, intr-un domeniu foarte putin cunoscut si dezvoltat in Romania @ Zilnic, sute de oameni „gusta” din ceea ce poate crea si imagina @ „Eu mi-am dorit sa demonstrez ca romanii nu sunt doar exemple negative… Am vrut sa arat ca realizam lucruri foarte bune si ca putem fi printre cei mai buni profesionisti”, le-a marturisit reporterilor BUNå ZIUA IASI Mihaela Lidia Anitei

S-a nascut intr-un mic orasel din Moldova care a dat de-a lungul ultimelor doua secole mari personalitati precum domnitorul Alexandru Ioan Cuza, fizicianul Stefan Procopiu, scriitorul Victor Ion Popa sau liderul comunist marcant Gheorghe Gheorghiu Dej. Foarte probabil, si acest lucru a contat in viata pentru Mihaela Lidia Anitei, fosta eleva a Colegiului National de Arta Octav Bancila si absolventa a Universitatii de Arte George Enescu (UAGE). Ca drept dovada, acum a ajuns sa lucreze intr-un domeniu inedit, extrem de rar intalnit in Romania, dar care face furori in toata Europa si nu numai. Incitant este ca, zilnic, sute de persoane „gusta” din ceea ce poate crea si imagina Mihaela.

Citeste si: Dezvaluiri despre un om de afaceri care a ridicat un important hotel din Iasi – GALERIE FOTO

„Romanii sunt printre cei mai buni profesionisti”

Recent, dupa ani buni, aceasta s-a intors acasa! Chiar daca are tot ceea ce-i trebuie in Italia (traieste in orasul Trento), loc unde s-a stabilit de ani buni, tot in tara se regaseste si se simte cel mai bine. Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI) au reusit sa-i afle povestea. Marturisirile sale demonstreaza ca, dincolo de orice obstacol, cine-si doreste sa reuseasca in viata o poate face doar cu multa munca, transpiratie si plecand de la dorinta ca poate fi cel mai bun. „Eu mi-am dorit sa demonstrez ca romanii nu sunt doar exemple negative… Am vrut sa arat ca realizam lucruri foarte bune si ca putem fi printre cei mai buni profesionisti. Chiar daca, acum, nu fac ceea ce am studiat in liceu si in facultate, toate acestea sunt lucruri foarte apreciate in Occident… In plus, am studiat la cel mai inalt nivel pentru a performa pe acest segment”, dezvaluie Lidia.

Eleva la clasa celebrului artist Dragos Patrascu

Ajunsa la 38 de ani, aceasta are un trecut si un parcurs educational extrem de interesant si de valoros. Ca un exemplu edificator, Mihaela provine dintr-o familie de artisti plastici si l-a avut ca profesor (la nivel de liceu – n.r.) pe celebrul artist local contemporan Dragos Patrascu. „Ambii mei parinti au fost artisti plastici. Mereu vreau sa-i amintesc si sa le spun numele, asta pentru ca sunt oameni speciali pentru mine si care m-au ajutat cel mai mult in viata… Este vorba de Anitei Lidia, la fel ca si pe mine, si de Anitei Silviu Dumitru. Eu am copilarit si crescut, tocmai datorita lor, inconjurata de pasiune, culori, pensoane si tablouri. Vreau sa va spun ca pictez de cand aveam patru ani. Totusi, nu credeam ca am sa reusesc sa creez, sa lucrez in alt domeniu. Am absolvit Colegiul Bancila in 1996, tocmai la Sectia Grafica si la clasa lui Dragos Patrascu. Au urmat apoi studii la Universitatea de Arte Plastice George Enescu din Iasi, pe care le-am terminat in 2001. Au fost vremuri si momente extrem de frumoase, calde si de care nu ma voi putea desparti niciodata”, povesteste moldoveanca.

Citeste si: Un iesean este celebru in Italia! Averile bogatasilor din peninsula sunt pe mana lui – GALERIE FOTO, VIDEO

Cum a inceput aventura din Italia

Dupa toate acestea si plecand tocmai de la un asemenea parcurs, tocmai de aici a inceput marea aventura a vietii sale. De cativa ani buni activeaza intr-o zona care este la moda in tari precum Anglia, Italia sau Franta. „Dupa asta, in 2002 am decis sa plec si m-am stabilit in Italia. La inceput, aici am avut cateva expozitii colective, dar momentul culminant al parcursului meu artistic a fost cand am descoperit o noua forma de arta… Este vorba de Cake Design!!! Astfel, cu toate ca pentru multi ar putea parea ceva extrem de ciudat, mi-am dat seama ca toata pregatirea mea din liceu si facultate m-a ajutat foarte mult in acest domeniu. Tehnicile in care lucrez variaza de la modeling anume la crearea personajelor din pasta de zahar si la Royal Icing, o tehnica particulara in care zaharul este utilizat cu mare arta pentru a crea decoratiuni cu ajutorul unui sac-à-poche si pana la tehnica florilor facute in Gum Paste, flori extraordinar de realistice chiar daca sunt comestibile… Am inceput totul dintr-o joaca, cu un tort pentru una din fiicele mele si acum cand rememorez clipa in care fiica mea a vazut tortul, bucuria din ochii ei a facut ca inima sa-mi tresalte de fericire. Mi-am dat seama ca nu ma pot limita doar la atat. Am decis sa urmez cursuri speciale, atat la Milano cat, si in Anglia, tocmai la Squires Kitchen International Bakery School. Acum tin si cursuri in orasul unde m-am stabilit, la Trento. Am reusit sa am si propria mea afacere si mi-am deschis un magazin cu toate produsele si ustensilele necesare cakedesign-ului. Da, pot spune cu mana pe inima ca sunt un om fericit si ca am reusit sa gasesc un nou mod de a-mi exterioriza talentul, creativitatea si marea mea dragoste, pasiunea pentru arta”, a conchis Mihaela Anitei.
Adauga un comentariu