Actualitate

Numerosi pelerini si comercianti amendati la „Sarbatorile Iasului”

Publicat: 18 oct. 2016
1
Numarul mare de oameni prezent în aceasta perioada în municipiul Iasi, cu prilejul „Sarbatorilor Iasului„, a atras dupa sine si numeroase ilegalitati comise de diverse persoane care au participat la evenimente sau doar au tranzitat zona. Astfel, in perioada 09 – 16 octombrie, au existat si numeroase persoane care nu s-au conformat prevederilor legale, politistii locali aplicand in aceasta perioada 256 de sanctiuni contraventionale în valoare totala de 51.375 lei. Dintre acestea, agentii locali au aplicat 90 de sanctiuni contraventionale cu valori cuprinse între 100 si 1.500 lei, pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala. 
„S-a avut în vedere asigurarea ordinii si linistii publice si prevenirea faptelor antisociale. Peste 165 de politistii locali au actionat zilnic pentru asigurarea unui climat de siguranta publica în cartierele din municipiul Iasi, precum si în locatiile unde s-au desfasurat activitati cultural – artistice, religioase, comerciale si sportive”, au precizat reprezentantii Politiei Locale Iasi.
 
De asemenea, pe parcursul sarbatorilor, 16 persoane care desfasurau acte de comert neautorizat au fost sanctionate contraventional cu amenzi cuprinse 500 si 5.000 lei, conform legilor privind protejarea populatiei împotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite. În acelasi context, politistii locali au actionat si pentru respectarea hotararilor privind gospodarirea si mentinerea curateniei în municipiul Iasi, ocazie cu care au fost aplicate 29 sanctiuni contraventionale.
 
În perioada de referinta, politistii locali care au actionat pentru fluidizarea traficului rutier au aplicat 81 de amenzi conducatorilor auto care nu au respectat semnificatia indicatoarelor si marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului pietonal si rutier in zona centrala a orasului.
Pe de alta parte, pe parcursul ultimei luni, politistii locali din subordinea municipalitatii care au actionat în cartierele din municipiul Iasi au aplicat nu mai putin de 1.903 sanctiuni contraventionale cu o valoare totala de 364.775 lei. Dintre acestea, 366 de sanctiuni au fost aplicate pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. De asemenea, 559 de persoane au fost sanctionate pentru nerespectarea normelor de curatenie.
 Adauga un comentariu