National

Numarul romanilor decedati in cutremurul din Italia a crescut: Un nou bilant negru al victimelor

Publicat: 27 aug. 2016
1

Vestile proaste din Italia continua sa vina pe banda rulanta. Autoritatile au anuntat ca numarul romanilor decedati in seism au ajuns la zece persoane. Informatia este oficiala dupa ce a fost confirmata de autoritatile din Amatrice. Cadavrele conationalilor nostri au fost identificate de familie sau de apropiatii care ii cunosteau.

Ultimul bilant oficial transmis de autoritatile din Italia este unul cutremurator. 290 de morti si 388 de persoane ranite. Sunt si alti romani dati disparuti care sunt cautati in aceste ore.

Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret ca a fost confirmat decesul altor doi cetateni romani. Astfel, la acest moment, numarul cetatenilor romani care si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia este de zece persoane.

In ceea ce priveste semnalarile privind cetatenii romani declarati disparuti, numarul cazurilor aflate in atentia Ministerului Afacerilor Externe este, in acest moment, de 16 persoane. Verificarile complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atat in baza informatiilor oficiale furnizate de catre autoritatile italiene, cat si a celor primite din partea familiilor celor disparuti.

Echipele consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna sunt in continuare pe teren, actioneaza in mod coordonat si intreprind toate demersurile necesare pentru a verifica si confirma, pe toate canalele disponibile, situatia persoanelor de cetatenie romana declarate disparute. Verificarile se deruleaza in permanenta coordonare cu autoritatile italiene competente.

Precizam faptul ca atat Ambasada Romaniei la Roma, cat si Consulatul General al Romaniei la Bologna isi desfasoara activitatea la capacitate maxima, in vederea acordarii de asistenta consulara cetatenilor romani afectati de seism.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiilor cetatenilor romani care si-au pierdut viata in aceasta tragedie si acorda in continuare intreaga asistenta necesara.
Adauga un comentariu