Local

Numar urias de amenzi dat la Iasi de politisti

Publicat: 07 aug. 2015
1
Politia ieseana desfasoara actiunea Blocada pentru prevenirea faptelor antisociale si asigurarea unui trafic rutier sigur, in special pe drumurile dinspre si catre punctele de trecere a frontierei. In perioada 30 iulie – 5 august, politistii ieseni au constatat 29 de infractiuni, au aplicat peste 1.600 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 560.000 de lei si au depistat 13 de persoane urmarite. In perioada 25 iulie – 31 august, Politia desfasoara o actiune, care are loc la nivel national, pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum si pe soselele dinspre si catre punctele de trecere a frontierei. La activitati participa politisti de la structurile de ordine publica, rutiera, investigatii criminale, politie transporturi, actiuni speciale, arme, explozivi si substante periculoase. In perioada 30 iulie – 5 august, la actiuni au participat 487 de politisti. Din totalul acestora, 185 sunt de la ordine publica, 168 de la rutiera, 75 de la investigatii criminale, 23 de la transporturi si patru specialisti in arme, explozivi si substante periculoase.
In urma celor peste 64 de actiuni punctuale desfasurate in aceasta perioada, politistii au constatat 29 de infractiuni, dintre care 13 de natura judiciara, opt la regimul circulatiei rutiere, doua la regimul armelor si munitiilor, restul faptelor vizand alte genuri de infractiuni. Dintre infractiunile descoperite, 13 au fost constatate in flagrant delict. Politistii au depistat 13  persoane urmarite, dintre care opt aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei inchisorii. Au fost instituite 11 filtre rutiere si a fost confiscata o arma neletala. Au fost aplicate 1.681 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 560.402 de lei, dintre care 118 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica, a ordinii si linistii publice, 56 la legea privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.
In urma activitatilor desfasurate in trafic, politistii au aplicat 1.433 de sanctiuni contraventionale prevazute privind circulatia pe drumurile publice, dintre care doua pentru consum de alcool, 364 pentru viteza neregulamentara si sapte pentru nerespectarea normelor legale privind depasirea. Totodata, au fost aplicate 74 de sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea altor acte normative. Ca masura complementara, politistii au confiscat bunuri in valoare de 9.357 de lei, au retinut 114  permise de conducere, dintre care trei pentru consum de alcool si 28 pentru viteza, 83 pentru alte abateri si au retras 25 certificate de inmatriculare.Adauga un comentariu