Local

Nu te-ai fi gandit niciodata ca in Iasi exista o astfel de afacere! Iata ce servicii ofera doi tineri – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 iul. 2015
1

@ O afacere inedita a fost pusa pe picioare in Iasi de catre doi tineri @ Nevoile fiecaruia au fost puse in balanta, iar concluzia la care au ajuns a dat nastere unor noi tipuri de servicii @ Un plan ce suna promitator a fost pus in aplicare de scurt timp

Un tanar stabilit de aproape sase ani in Iasi este angajat al unei firme de livrari la domiciliu si a pus pe picioare o afacere inedita. Totul a plecat din momentul in care seful lui a plecat in vacanta, iar el a ramas cu cateva atributiuni in plus. Cosmin a trebuit ca timp de cateva zile sa faca livrarile firmei, iar pe langa acestea a fost nevoit sa se ocupe si de plata unor facturi si de cumparaturile pentru membrii din familia sefului. Asa a observat nevoile pe care le au oamenii si i-a venit ideea sa puna pe picioare o afacere. „Am vazut nevoile pe care le avea firma si familia sefului in timpul in care el a fost plecat. M-am gandit ca mai sunt oameni in oras care au diferite nevoi si de aceea m-am gandit sa fac o firma care sa se ocupe de cumparaturi, de plata facturilor si de aproape orice are cineva nevoie”, sustine Cosmin Ilies.

Momentan sunt doi asociati, Cosmin si Mihail Iordan. Ambii au pus afacerea pe picioare. Au facut un site, s-au ocupat de actele necesare pentru deschiderea unei firme si si-au pus masinile personale la dispozitia firmei. Cei doi vor sa se ocupe de aproape orice are nevoie o persoana ocupata. Plata facturilor, cumparaturile sau serviciile unui sofer pot fi executate de catre asociati indiferent de zi sau de ora. In tara mai exista cateva astfel de firme, insa in judetul Iasi ar fi o premiera. Pana acum firma are doar doi angajati, dar ambii cred ca se vor descurca cel putin pentru o bucata de timp in aceasta formatie. In timp spera ca firma sa fie una de succes, cu un numar mare de angajati. „Pana in acest moment suntem doar doi angajati. Eu cred ca o sa ne descurcam o perioda de timp asa, speram ca totul sa decurga bine. Suntem la inceput, dar suntem optimisti”, completeaza Cosmin.

Viitorul suna bine pentru afacerea celor doi

Pana in acest moment nu a apelat niciun client la serviciile lor pentru ca abia de cateva zile au inceput sa fie disponibili. Au fost zile intregi in care Cosmin si Mihail au pus idei peste idei si calcule peste calcule pentru ca afacerea lor sa prinda contur. Sediul firmei lor este chiar apartamentul personal al lui Mihail. Orice comanda urmeaza sa fie onorata de cei doi in urma unui comision. La o comanda de pana in 350 de lei, se percepe un comision fix de 35 de lei. Daca produsele pe care clientii le solicita depasesc suma de 350 de lei comisionul perceput este de 10 la suta din valoarea cumparaturilor.

„Comisionul pe care l-am stabilit este de 35 de lei pentru comenzile mai mici de 350 de lei. Daca se depaseste aceasta suma se adauga zece la suta din valoarea cumparaturilor. Nu avem o suma minima pentru cumparaturi si niciuna maxima. Daca ni se cere, putem cumpara un pachet de tigari si il putem livra la domiciliul clientului”, sustine Cosmin. Iesenii care vor apela la serviciile acestora trebuie sa stie ca vor primi bon fiscal pentru comisionul platit si vor putea achita cumparaturile cash sau cu cardul. Site-ul pe care cei doi l-au facut a fost numit „N-ai timp”, tocmai pentru a face un rezumat al serviciilor pe care le ofera. Aceasta afacere ar putea ca in scurt timp sa fie una de succes mai ales datorita fapului ca echipa „N-ai timp” inca de acum vrea sa onoreze comenzile din afara orasului. Baietii spun ca vor avea incredere in clienti si spera sa nu fie pacaliti. Atat timp cat fiecare iesean are nevoie de timp si ei vor avea clienti.
Comentarii
Adauga un comentariu