Actualitate

Nu poti crede asa ceva! Salarii marite cu 200.000 euro pentru sefii unei mari firme publice din Iasi

Publicat: 23 iul. 2015
1

@ Desi compania publica are serioase probleme cu legea in activitatile financiar-contabile din anii precedenti, sefii firmei au majorat fondul de salarii cu aproape un milion de lei @ Beneficiile nu ajung insa si la simplii angajati care au fost folositi in randuri repetate pentru interesele personale ale celor care controleaza societatea subordonata Primariei Iasi
 
In conditiile in care numarul de angajati nu s-a modificat in mare masura, existand o constanta anuala, sefii Termo-Service si-au permis sa majoreze bugetul de salarii cu aproape un milion de lei. Practic, daca inainte bugetul de salarii era de circa 5,3 milioane de lei, acesta a fost majorat la 6,2 milioane de lei pentru 2015. Asta se intampla in conditiile in care remuneratiile muncitorilor nu s-au marit de ani buni decat atunci cand legea a impus acest lucru.

Culmea este ca, in estimarea pentru anul in curs a bugetului Termo-Service, circa 7,8 milioane de lei vor fi cheltuiti in acest an de firma primariei, iar incasarile ar fi doar de 7,9 milioane de lei. Practic, sefii societatii au marit bugetul de salarii cu aproape un milion lei chiar si in conditiile in care nu sunt siguri ca firma publica pe care o conduc va iesi pe profit sau pe pierderi la finalul anului fiscal 2015. De mentionat ca majoritatea veniturilor Termo-Service provin din comisioanele de administrare platite de circa 30.000 de familii din Iasi, firma primariei practicand tarife mai mari fata de celelalte firme private de administrare.

Citeste si: EXPLOZIV! Sefii din administratie care au primit salarii ilegal, obligati sa dea toti banii inapoi

Pe langa bugetul de salarii mai exista si un fond rezervat pentru bonusurile acordate sefilor in functie de rezultatele avute. Anul trecut, la fel ca si in ceilalti ani, aceste bonusuri au fost acordate in totalitate directorilor Termo-Service, iar acestea aproape ca dubleaza salariile de baza, asa cum se intampla si in cazul directorului general al carui salariu de baza este de circa 4.000 lei lunar. Cert este ca nu pentru capacitatile profesionale au fost majorate veniturile sefilor din Termo-Service, asta fiind punctat chiar de Curtea de Conturi. „Nu s-a manifestat preocupare pentru asigurarea acuratetii datelor prezentate in situatiile financiare, managementul financiar nefiind guvernat de o buna gestiune economico-financiara, fapt datorat si pregatirii insuficiente profesionale a personalului din compartimentele financiar-contabile”, se arata in raportul Curtii de Conturi facut la Termo-Service.

Erau obisnuiti cu salarii de 17 ori mai mari

Aceasta majorare a salariilor este ca cireasa de pe tort in toata activitatea ilegala intreprinsa in cadrul Termo-Service in ultimii ani: membrii Adunarii Generale a Actionarilor au incasat lefuri mai mari de 17 ori fata de limita legala, adica aproape 1,2 miliarde lei vechi. Mentionam aici si cei peste 10 miliarde lei lipsa din contabilitatea firmei, fapt reiesit in urma unui raport de control al Curtii de Conturi. Desi legea a fost incalcata vadit in acest caz prin incasarea ilegala a indemnizatiilor, banii provenind de la populatia Iasului, Termo-Service a cerut la Tribunalul Iasi anularea actului administrativ care se refera la raportul Curtii de Conturi, iar in acest fel sa nu mai fie nevoiti sa plateasca cei 1,2 miliarde inapoi. „Decizia actionarii in instanta vine din interior, dupa ce reprezentantii AGA si cei ai CA, in urma discutiilor purtate si cu avocatii lor, au decis ca masura nu este concreta, ei nu sunt vinovati si nu exista un prejudiciu. Singura institutie care se poate pronunta in aceasta situatie este instanta de judecata”, a precizat Ciprian Chirita, directorul general al Termo-Service SA.
Comentarii
  • O intelegere proasta intre CA si conducerea unitatii.Au luat toti salarii si indemnizatii mai mari de 17 ori,cu buna stiinta,din pacate si cu acordul organelor de control din primarie si conducerea acesteia.Explicatiile directorului C.Chirita sunt puerile.Constatarile facute de catre Camera de Conturi sunt ale unor oameni de specialitate.Instanta va lua de bun constatarile unor oameni din aceasta specialitate. Prejudiciul va fi partea de salarii necuvenita.

  • Pai ultimii conducatori,cei care au creeat prejudiciul constatat de Camera de Conturi,respectiv Tudose si Andries au fost mutati,unul la Caminul de batrani,celalalt printr-o miscare mafiota este pus de catre Bratescu L., contabil sef la Ateneu.Asa au inteles probabil sa recupereze acest prejudiciu.Succes, la un prejudiciu si mai mare!

Adauga un comentariu