Eveniment-Social

Nu mai stiu de frica autoritatilor! Ilegalitati uriase la o primarie din judet

Publicat: 03 oct. 2014
1

@ Primarul, viceprimarul si secretarul unei comune din judet nu se mai satura de comis ilegalitati @ Dupa ce au chinuit o familie de batrani pentru a proteja terenul ajuns la rudele lor, cei din primarie tainuiesc si acte de interes public @ Conducerea primariei va trebui sa dea explicatii sefilor judetului pentru toate aspectele semnalate de corpul de control al prefectului

Neregulile din cadrul Primariei comunei Mironeasa se tin lant. Dupa ce ca aproape au nenorocit o familie de batrani, refuzand sa le dea ajutorul de incalzire, cei de la primarie refuza sa faca publice si actele pe care le emit. Culmea, autoritatile judetene au fost in control la sediul Primariei Mironeasa si au scos la iveala o sumedenie de ilegalitati. Prin urmare, secretarul primariei, Maricela Coneac, va trebui sa raspunda in fata comisiei de disciplina. Conform reprezentantilor Prefecturii Iasi, la Mironeasa situatia este grava, insa cei de acolo par a nu fi prea mult afectati.

Citeste si: Batrani umiliti de familia primarului! Motivul este incredibil

Primarul Elena Curcudel si viceprimarul Dumitru Curcudel, sotul acesteia, nu sunt deloc stresati ca autoritatile au luat masuri impotriva lor. Ba chiar s-au plans la PNL, partid din care fac parte, ca sunt amenintati politic. „Corpul de control al prefectului a fost la Mironeasa pentru a verifica situatia de acolo. Problema ajutorului de incalzire este ca si rezolvata si s-au gasit solutiile pentru rezolvarea corecta a cazului. Acolo este insa o alta problema, iar corpul de control a verificat activitatea Consiliului Local si a secretarului localitatii. Eu ma autodenunt si rog DNA sa vina sa ma ia daca fac presiuni politice. Corpul de control a gasit o serie de nereguli la activitatea Consiliului Local si a secretarului, iar acesta din urma va fi chemat la comisia de disciplina din cadrul prefecturii pentru a da explicatii„, a spus prefectul Iasului.

Sediul primariei din Mironeasa a ars acum cativa ani brusc, tocmai inaintea unei perchezitii a procurorilor anticoruptie. De atunci, lucrurile s-au agravat, iar in comuna este un haos total. „Primaria comunei Mironeasa se sustrage sistematic de la controlul de legalitate al prefectului. Nu trimit hotararile pentru legalitate, iar de prin august 2013 nu au mai ajuns dispozitiile primarului. Este vorba de peste o mie de documente. Corpul de control si-a facut datoria si a consemnat toate aceste lucruri. Nu cred ca secretarul este singurul vinovat„, au adaugat reprezentantii Prefecturii.
Adauga un comentariu