Eveniment-Social

Nu le-a venit sa creada ochilor si urechilor celor ce au trecut astazi pe strada Lapusneanu din Iasi!

Publicat: 28 oct. 2016
1
Parea o zi obisnuita de octombrie, cand, deodata, cativa tineri au inceput sa cante una din melodiile populare romanesti care l-au inspirat pe George Enescu. Li s-au alaturat tot mai multi si mai multi, incingandu-se intr-o hora, cu mic cu mare. 
Surpriza a fost un Flashmob pregatit in secret de Ansamblul folcloric „Teodor Burada” al Universitatii Nationale de Arte „George Enescu” din Iasi condus de Ciprian Chitu, la initiativa regizorului Octavian Jighirgiu si a fost una din premierele editiei de anul acesta din Festivalul Muzicii Romanesti.

Citeste si: Festivalul Muzicii Romanesti, organizat de Filarmonica ieseana

Manifestarea intitulata Festivalul Muzicii Romanesti, organizata de Filarmonica de Stat Moldova Iasi si Universitatea Nationala de Arte George Enescu (UNAGE), este singurul festival dedicat in intregime muzicii autohtone din tara. Organizatorii au urmarit includerea compozitorilor, interpretilor si muzicologilor din principalele provincii istorice romanesti si din strainatate. Festivalul Muzicii Romanesti, editia a XIX-a, este un proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National si organizat in parteneriat cu Primaria municipiului si Consiliul Judetean (CJI) Iasi. 
Adauga un comentariu