Magazin

Nu ai timp de mers la Biserica? Iertarea, la un CLICK distanta

Publicat: 18 nov. 2013
1
Tehnologia vine in ajutorul celor care nu au timp sa mearga la biserica. Mai nou, preotii tin predici online, ba chiar si spovedesc. Pacatosul isi marturiseste greselile pe site, iar faptele sunt iertate cat ai da un click. Cei care au telefoane performante isi pot instala aplicatii speciale pentru a se spovedi. Practica este, insa, condamnata de Biserica Ortodoxa
Mai multi preoti sustin ca spovedania online vine in ajutorul Bisericii, pentru a putea tine pasul cu vremurile noi. Asa ca enoriasii pot fi spovediti cu un click pe internet pe un site de spovedanie. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane avertizeaza, insa, ca practica nu este recunoscuta. 
„Orice alt forma decat cea pe care Biserica a consacrat-o nu poate fi numita taina spovedaniei, ci poate fi numita o forma de a te adresa, dar e foarte riscant sa navighezi pe caile media si sa spui lucruri despre tine”, sustine preotul Constantin Onu. Si totusi credinciosii se spovedesc online. Sunt sute de comentarii postate pe site-ul de spovedanie, unde oamenii isi marturisesc pacatele. Isi spun problemele familiale, de serviciu si dau chiar detalii despre viata lor privata. Si adolescentii au recurs la acesta metoda.  
Predicile sunt luate in seama doar de cei care cred in spovedania online. Ceilalti enoriasi sunt insa indignati de aceasta practica.
„Mi se pare o prostie. O afecere, nimic spiritual. Nu are legatura cu credinta deloc”, sustin acestia. Preotii virtuali au inventat si spovedania la webcam. Mai mult, cei care au telefoane performante pot sa-si instaleze aplicatii pentru marturisirea pacatelor. Daca au gresit cu ceva, bifeaza intr-o lista dupa care se pot spovedi, potrivit antena3.ro.



Adauga un comentariu