National

Nu ai sa crezi cum descriu procurorii uciderea ELODIEI!

Publicat: 30 ian. 2013
1

Procurorii Romulus Varga si Maria Militaru au aratat in rechizitoriul prin care l-au trimis in judecata pe Cristian Cioaca de ce l-au acuzat de omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

„Distributia dinamica a stropilor de sange identificati pe pereti, pe usa, in baia aferenta dormitorului si pe obiectele de pe noptiera indica o actiune de intensitate mare, comisa cu intentie, constand in loviri active repetate. Pumnul inculpatului a reprezentat vectorul care in deplasarea sa a realizat distributia stropilor din sangele victimei, inclusiv cei identificati la o inaltime mai mare. Agresiunea s-a realizat in dormitorul matrimonial, in spatiul dintre pat si peretele comun cu baia aferenta acestuia, inclusiv in spatiul de acces in baie. Dupa finalizarea agresiunii, soldata cu moartea victimei, corpul acesteia a ramas o vreme intins la podea, cu capul lipit de peretele dintre dormitor si baie, ocazie cu care sangele acesteia s-a scurs sub podea (pentru analize de detaliu privind distributia urmelor de sange, a se vedea Rapoartele de constatare intocmite de Inspectoratul de Politie al Judetului Brasov – Serviciul Criminalistic)”, se arata in rechizitoriul parchetului.

Alte probe relevante
Anchetatorii mai fac trimitere si la alte probe relevante, care confirma vinovatia lui Cristian Cioaca:
– identificarea sangelui victimei pe mocheta din portbagajul autoturismului (2 urme), urme create cel mai probabil cu ocazia transportarii fragmentelor de cadavru – Raportul de constatare tehnico-stiintifica biocriminalistica si Raportul de constatare tehnico-stiintifica biocriminalistica, intocmite de Institutul National de Criminalistica;
– identificarea sangelui victimei pe tocul pistolului lui Cristian Cioaca, identificat in torpedoul autoturismului- Raportul de constatare tehnico-stiintifica biocriminalistica, intocmit de Institutul National de Criminalistica.
Reamintim ca in noaptea de 29/30 august 2007, cu ocazia revenirii la domiciliu dupa vizita pe care i-a facut-o amantei sale, in jurul orei 02.20, inculpatul era echipat in uniforma de politie;
– identificarea sangelui victimei pe capacul cotierei fata a autoturismului si pe suportul cotierei fata a autoturismului (urme realizate prin transfer, de pe mana inculpatului) – Raportul de constatare tehnico-stiintifica biocriminalistica, intocmit de Institutul National de Criminalistica.
sursa: evz.ro
Adauga un comentariu