Actualitate

Noul rector de la UMF Iasi, profesorul si chirurgul Viorel Scripcariu, validat de Ministerul Educatiei. Iata care sunt prioritatile acestuia – FOTO

Publicat: 25 feb. 2016
1

@ Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a emis ordinul nr. 3215 din 24 februarie 2016 privind exercitarea calitatii de rector si ordonator de credite al Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi de catre prof. univ. dr. Viorel Scripcariu @ „Prin ordinul semnat de ministrul Educatiei Adrian Curaj se atesta faptul ca prof. univ. dr. Scripcariu va exercita atributiile specifice functiei de rector precum si calitatea de ordonator de credite”, au transmis oficialii institutiei de invatamant superior

Pe acest plan, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, chirurg la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi, rectorul confirmat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi, a reliefat obiectivele pe care le va avea din noua postura.

Citeste si: Noul rector de la UMF Iasi, chirurgul Viorel Scripcariu, la un pas sa fie validat de Ministerul Educatiei

Citeste si: Candidatura surpriza pentru functia de rector la UMF. Un reputat chirurg intra in cursa

„Am vazut si eu faptul ca Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a trimis ordinul oficial de confirmare a mea ca rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi. Din aceasta perspectiva, avand in vedere ca la institutia noastra exista o serie de probleme urgente ce trebuie rezolvate si ca, in acest context, deja s-a pierdut destul timp, este momentul sa trecem la treaba! De asemenea, urmeaza sa am consultari cu intreaga comunitate academica, pentru a-mi configura noua echipa de conducere. La acest moment, chiar daca le-am facut propuneri unor colegi, nu va pot spune cine vor fi noii prorectori, deoarece inca nu am primit acceptul din partea acestora! In perioada imediat urmatoare, voi avea discutii si consultari cu colegii mei de la UMF, cat si cu persoanele pe care le-am propus la nivel de prorectorate, si sa vad cine va accepta noua postura, dar si cum vor fi priviti acestia dupa ce voi finaliza consultarile pe aceasta zona! Pe de alta parte, astept sa vad cine va fi ales ca presedinte al Senatului Universitatii de Medicina unde, nici nu voi fi prezent si unde nici nu vreau sa ma implic pentru a influenta alegerea acestuia! La acest moment, acestea sunt declaratiile oficiale pe care le transmit iar, asa cum am si prezentat in proiectul meu managerial pentru functia de rector, obiectivele, respectiv prioritatile mele se regasesc in acest document”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu.

Citeste si: Chirurgul Viorel Scripcariu, noul rector al UMF Iasi. Iata cate voturi a primit fiecare candidat – UPDATE

Citeste si: EXCLUSIV. A fost confirmat noul rector al UMF Iasi – UPDATE FOTO

Dincolo de toate acestea, dupa incheierea oficiala a perioadei destinate depunerii candidaturilor la sefia Senatului de la UMF, prof. univ. dr. Norina Forna – decanul Facultatii de Medicina Dentara si candidat la functia de rector, prof. univ. dr. Luminita Smaranda Iancu, sef la disciplina de Microbiologie din cadrul Facultatii de Medicina si, de asemenea, fost candidat la pozitia de rector, respectiv prof. univ. dr. Ioana Grigoras – sefa sectiei ATI de la IRO si prof. univ. dr. Florin Mitu – Facultatea de Medicina s-au inscris oficial la sefia acestui important for academic. De precizat ca, saptamana viitoare, miercuri 2 martie 2016, in cadrul unei sedinte a Senatului, membrii acestui organism educational il vor vota pe noul presedinte.

VEZI AICI OBIECTIVELE SI PRIORTITATILE NOULUI RECTOR DE LA UMF IASI, PROF. UNIV. DR. VIOREL SCRIPCARIU.
Adauga un comentariu