Actualitate

Noul rector al Universitatii Cuza, profesorul Tudorel Toader, urmeaza sa fie validat de ministrul Educatiei

Publicat: 24 feb. 2016
1

Dupa ce joi, 18 februarie 2016, atat vechiul cat si noul Senat al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) au validat alegerile pentru functia de rector, institutia de invatamant superior a trimis dosarul oficial al profesorului Tudorel Toader la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Conform procedurilor legale, urmeaza ca ministerul sa confirme oficial alegerea acestuia. Reamintim ca profesorul Toader a castigat, in al II-lea tur de scrutin, mandatul pentru functia de rector, pentru perioada 2016 – 2020, dupa o confruntare cu prof. univ. dr. Codrin Liviu Cutitaru, fostul decan al Facultatii de Litere de la Cuza.

Citeste si: Universitatea Cuza se va schimba radical. Profesorul si judecatorul Tudorel Toader este noul rector

Citeste si: EXCLUSIV. Dosarul de validare al noului rector de la Cuza, pe masa ministrului Educatiei

Pe de alta parte, maine, 26 februarie 2016, noul rector al Universitatii Cuza va demara consultarile cu toate facultatile din cadrul institutiei, pentru alegerea noii echipe de prorectori, cat si pentru desemnarea decanilor. Acestea vor demara de la ora 10:00, cu discutii pe aceasta tema, primii invitati fiind membrii Facultatii de Biologie. Cel mai probabil, prof. univ. dr. Stefan Cojocaru, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu – actualul decan al Facultatii de Chimie, prof. univ. dr. Gheorghe Iacob de la Facultatea de Istorie si prorector pentru programe de licenta si activitati de formare a personalului didactic din învatamântul preuniversitar, prof. univ. dr. Catalin Tanase, actualul prorector pentru organizarea si dezvoltarea sistemului informational, evaluarea activitatilor si a personalului, respectiv director al Gradinii Botanice Anastasie Fatu vor face parte din noua echipa de prorectori, pe care o va avea alaturi prof. univ. dr. si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Tudorel Toader, noul rector de la Universitatea Cuza.

Citeste si: EXCLUSIV: Noul rector al Universitatii Cuza este profesorul si judecatorul Tudorel Toader

Citeste si: Astazi se decide noul rector. Lupta stransa pentru sefia Universitatii Cuza intre profesorii Tudorel Toader si Codrin Liviu Cutitaru
Adauga un comentariu