National

Noul ministru al Mediului, in conflict de interese

Publicat: 11 apr. 2012
1
Controversele se tin lant la Ministerul Mediului. Dupa ce fostul ministru a avut probleme cu DNA, noul sef de la Mediu, Attila Korodi, are firma de… mediu si contracte cu statul, informeaza Romania TV. Pentru a nu fi in conflict de interese, ministrul s-a angajat ca se va retrage Attila Korodi, care s-a remarcat ca un opozant al proiectului Rosia Montana, este actionar, din aprilie 2010, la firma Acustica Eco-Logic, care deruleaza proiecte de mediu.
Potrivit Romania TV, obiectul de activitate al firmei consta in analiza factorilor de mediu, determinari de noxe la locul de munca, bilanturi de mediu, studii de impact ori de risc si decontaminarea siturilor poluate.
Ministrul a confirmat miercuri, la instalarea in functia de la minister, ca este actionar la aceasta firma, dar si la o a doua societate.
Pentru a nu fi insa in conflict de interese, Korodi Attila a explicat jurnalistilor ca se va retrage din firme. El a aratat ca una dintre firme este „in curs de cesionare” si ca la fel se va intampla cu cealalta, pentru a nu exista probleme.
Conform Mediafax, in iunie 2011, cand si-a depus ultima declaratie de interese, Korodi era asociat in patru firme, dintre care una suspendata.
Korodi spunea atunci ca detine 75 de parti sociale la SC Webmedia SRL, 333 la SC Acustica Eco-Logic SRL si sase la SC Carbon Management Group SRL.
La o a patra firma, SC Koratil BD SRL, el avea 18 parti sociale, mentionand insa ca firma este suspendata.
Partile sociale detinute nu au fost mentionate si in declaratia de avere.
Korodi a preluat mandatul de la premierul Mihai Razvan Ungureanu, care a asigurat un interimat foarte scurt dupa ce Laszlo Borbely si-a depus demisia, joia trecuta, dupa ce procurorii DNA au declansat procedurile de obtinere a avizului parlamentului pentru a incepe urmarirea sa penala.
Dupa alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de catre UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, ocupandu-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeana. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.Adauga un comentariu