Actualitate

Noul Guvern i-a luat in brate pe infractorii de la UMF

Publicat: 23 ian. 2013
1

@ Maria Grapini va efectua maine o vizita la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa, unde se va intalni cu persoana care ocupa ilegal functia de rector al unitatii de invatamant, si anume Vasile Astarastoae @ Atat Agentia Nationala de Integritate cat si DNA au stabilit ca Astarastoae nu mai poate ocupa functia de rector, dar acesta a amanat renuntarea la functie prin deschiderea unor procese in justitie @ Astarastoae a fost trimis in judecata de DNA Iasi pentru infractiuni de coruptie

Nici bine nu s-a instalat in functie noul Executiv, ca membri ai cabinetului au si inceput sa gireze coruptia de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa, condusa inca prin incalcarea legii de catre Vasile Astarastoae. Maria Grapini, ministru pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism, va efectua in cursul zilei de maine o vizita la UMF Iasi, unde se va intalni cu Vasile Astarastoae, profesor trimis in judecata de DNA Iasi pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie. De altfel, trebuie precizat ca exista sanse ca in momentul in care Maria Grapini va ajunge la UMF Iasi, sa nu mai aiba cu cine vorbi pentru ca Astarastoae va pierde scaunul de rector al universitatii. Astfel, la ultimul termen de pe data de 21 ianuarie a.c al procesului prin care Astarastoae a contestat deciziiile Agentiei Nationale de Integritate, prin care a stabilit ca rectorul UMF se afla in incompatibilitate sau in conflict de interese, judecatorii au dat o amanare de numai cateva zile. Procesul se va judeca din nou pe 25 ianuarie zi in care magistratii ar putea sa dea si o sentinta. Daca cererea lui Astarastoae este respinsa de instanta, acesta poate sa-si faca bagajele si sa plece acasa. Asta deoarece dupa ce a constatat situatia de incompatibilitate a lui Astarastoae, Agentia Nationala de Integritate i-a impus acestuia interdictia de a ocupa o functie publica pentru o perioada de 3 ani, inclusiv cea de rector al UMF Iasi.

„In concluzie, domnul Astarastoae, incepand cu data de 13.01.2011, se afla in stare de incompatibilitate intrucat a incalcat prevederile articolului 215 alin3. din Legea 1/2011 referitoare la obligatiile ce ii reveneau in calitate de rector si prevderile art.441 alin 1 din Legea nr.95/2006 referitoare la incompatibilitatile de conducere ale Colegiului Medicilor din Romania, deoarece a exercitat simultan atat functia de rector al UMF Iasi, cat functii de conducere la IML Iasi, Colegiul Medicilor, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, etc”, se arata in decizia Agentei Nationale de Integritate.

Un alt proces prin care Astarastoae contesta decizia ANI care a stabilit ca rectorul UMF si fiica sa  sunt acuzati ca au incasat ilegal peste 2 miliarde lei de la Institutul de Medicina Legala, se judeca la Brasov. Dosarul de coruptie al lui Astarastoae se judeca la Tribunalul Suceava. Impreuna cu complicii sai, directorii Adrian Ciureanu si Daniela Drugus, rectorul UMF Iasi a fost trimis in judecata la sfarsitul anului trecut de DNA Iasi, deoarece a fraudat un proiect european in valoare de 1,5 milioane euro pentru dezvoltarea platformei de e-Learning de la UMF Iasi. Potrivit rechizitoriului, Vasile Astarastoae este acuzat de savârsirea infractiunilor de: aderare la un grup infractional organizat, trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, tentativa la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, fapta  prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 20 din Codul Penal, conflict de interese etc. De asemenea, Ciureanu este acuzat de initierea si constituirea unui grup infractional organizat, abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnatura privata, luare de mita, dare de mita, complicitate la infractiunea de conflict de interese etc. Drugus Daniela este acuzata de aderare la un grup infractional organizat, abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mita, instigare la  infractiunea de fals în înscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual etc. Reamintim ca potrivit procurorilor, Daniela Drugus si Adrian Ciureanu au primit spaga.
Comentarii
 • RUSINE! Aveam o impresie buna despre doamna Grafini pana in acest moment.Cine a indemnat-o sa accepte aceasta intalnire cu un infractor si nulitate profesionala nu pot intelege. Rectorul penal a trecut pe la toate partidele, iar acum este sustinut de Vosganian si Nechita.

 • Ce cauta madam asta la UMF ? de cand ministrul turismului si mediului de afaceri se ocupa de medicina,sanatate ?…madam asta da numai prin gropi de cand e ministru … cred ca va fi prima demisie din actualul guvern .

 • Arestoaie e sprijinit de o haita intreaga de parveniti pusi pe capatuiala. Cine a semnat petitia pt escroc?pai Dimofte, Bulgaru, Iliescu si cu Dorinel acelasi nume,d.Ungureanu,lady Azoicai, conu Branisteanu cu ma-sa,o baba pe jumate sclerozata,coana Vulpe,

 • Continuam cu tovarasul Paduraru ala cu plagiatul, studentele si bomba, familia Burlea in par,tata,fiul Lucicuta Trabucel si fiica, proasta aia care nici n-a luat rezidentiatul dar a bagat-o tacsu in UMF asa cum au fost bagati in UMf multi din semnatarii petitiei.

 • Urmeaza Ioan Costea, Tircoveanu, si altii, multi altii, Grigoras, coana Bogdanici proaspata fumeie politica …. lady Diana Cempoi, si Hadrian Covicul baiat destept dar un pic de lins seful nu da rau la CV,florentina severina si finul Razvan Constantinesc si altii…

 • In conluzie, numai lume buna, traiesc modesc si nu iau spaga, nu fac afaceri cu examene;daca vreti alte nume cautati petitia @adevar si [email protected] ii gasiti pe toti.
  Gasca de parveniti, nulitati profesionale,pusi pe spaga si lins miinile sefilor.
  Rusine slugilor proaste!

 • Cred ca astia cu petitia au fost mobilizati de rectorul Oaie sa vina sa pupe mana coanei Grapini.
  Pupati, baieti si fete, pupati, daca nu va duce capul la mai mult.

 • Domnelor si domnilor de la UMF aveti grija sa nu va pocneasca fustele si pantalonii in fund de atitea plecaciuni in fata sefilor.
  Ca asa se construieste o cariera la UMF: cu saru-mana si plecaciuni.

  • In Romanica noastra asa se construiesc carierele mai in toate institutiile. Pupatul si linsul sunt caracteristicile romanilor incompetenti si lenesi dar dornici de functii si bani multi. Asa sunt si sefii carora le place acest lucru. Unde or fi invatat acest lucru?

   • Da, dar ca astia de la UMF mai rar. In plus,nuli in cercetare dar dau baietii doctorate cu sutele, doua sute cinzeci numai anul trecut!!!!!!Plus plimbari la congrese pe banii umf-ului.

 • Multumiri si felicitari pentru programarea intalnirii de maine cu dragul,frumosul, desteptul (zero citari, maculatura) si penalul nostru rector Arestoae. Oare nu ati fost nformata doamna ministru ca acest individ are proces la Curtea de Apel Suceava pe care l-a tot amanat si pe care l va amana din nou deoarece acum are motiv: intalnire cu ministru!

Adauga un comentariu