Local

Noul campus al Universitatii Al. I. Cuza, blocat in primarie

Publicat: 02 feb. 2011
1

Pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism de ieri s-a aflat un proiect ce apartine Universitatii Al. I. Cuza. Este vorba de construirea unui campus, ca o extindere a Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, de pe bulevardul Carol I nr. 22 – 24. Tema PUZ (Plan Urbanistic Zonal – n.r.) a fost amanata deoarece nu a fost clarificat modul in care va fi asigurat numarul locurilor de parcare. „Acolo trebuie lamurit cu locurile de parcare. Am cerut si o imagine dinspre partea cu bulevardul. La PUZ trebuie sa vina cu aceste clarificari”, a declarat Radu Botez, membru in Comisia de Urbanism. Campusul urmeaza sa aiba o inaltime de maxim 10 m.
Un alt punct de pe ordinea de zi a fost solicitarea Indiana SRL, prin Marian Cretu, pentru intrarea in legalitate a unei cladiri din buricul orasului. Membrii comisiei au avizat de principiu intrarea in legalitate, dar au solicitat mai multe documente, printre care si un aviz de la Comisia de Monumente.
Chiar si fostul sef al Autoritatii Rutiere Romane a solicitat intrarea in legalitate. Astfel, Cristian Foia a solicitat un aviz pentru intrarea in legalitate a unei locuinte de pe strada Toma Cozma nr. 12. Membrii comisiei au amanat solicitarea deoarece asteapta un punct de vedere din partea Serviciului Control Urbanism din cadrul Politiei Comunitare.
Totodata, in comisie a fost aprobata extinderea Hotelului Moldova din str. A. Panu nr. 31. Mai precis, extinderea consta in inchiderea unei terase.
Adauga un comentariu