Eveniment-Social

Noul an vine cu o veste incredibila pentru profesorii ieseni

Publicat: 18 dec. 2014
1

Dupa ce, inclusiv pana astazi, 19 decembrie 2014, mii de angajati din invatamantul preuniversitar iesean intra in posesia sumelor necesare platilor restante la salarii ca urmare a unor decizii definitive si irevocabile ale instantelor, un proces similar ar putea avea loc si la inceputul anului viitor. „Vreau sa va spun ca, pentru anul 2015, pentru judetul Iasi s-au alocat aproximativ 54 milioane lei, suma necesara platii salariilor restante ca urmare a castigarii proceselor, cu decizii definitive si irevocabile, de catre profesori. Exista garantia ca, la inceptul anului, vor fi livrati si cei aferenti pentru anul 2016. Este o reparatie morala a unei nedreptati pentru profesori. Este vorba de aproximativ 7.500 de cadre didactice, atat din judet, cat si din municipiul Iasi. Acestia vor incasa intre 2.500 si 10.000 lei, in functie de vechime si grade didactice. Pe de alta parte, venitul pentru debutanti (cei cu o vechime de unu – doi ani – n.r.) a crescut cu zece la suta anul acesta, lucru de care au beneficiat aproximativ 940 angajati din judetul Iasi. Ei au castigat intre 80 si 100 lei la salariu pe luna. Mai departe, doar anul acesta, s-au decontat sume necesare pentru plata decontului restant la naveta elevilor. Este vorba de 1.7 milioane lei ceea ce reprezinta 80 la suta din suma totala necesara”, a precizat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Citeste si: Laviniu Lacusta: „Toate Consiliile de Administratie din scoli si licee functioneaza ilegal” – VIDEO

Citeste si: Laviniu Lacusta: „Ne-am saturat de promisiunile guvernantilor si de salarizarea de mizerie a profesorilor”
Comentarii
 • Si care e meritul ISJ sau al Cameliei Gavrila, inspectorul de serviciu, tura asta? O stire incredibila ar fi fost sa le fie achitate drepturile in momentul in care a devenit definitiva hotararea judecatoreasca.Deci, inca profita guvernul Ponta de ceea ce au realizat Boc si MRU !Insa astia au platit politic iar Ponta habar nu are ce sa faca pe viitor!

 • de ce nu intrebati direct profesorii cati bani au luat in mana?
  cati bani si-a oprit sindicatul din aceste sume (deh, 0,75% din brutul de la hotarari e cu totul altceva decat 1% din salariul de incadrare, cum sa scape printre degete asemenea ocazie?!)?
  e o diferenta enorma intre ceea ce se scrie si realitate.
  atmosfera e tensionata atat in cancelarii, dar si in familiile cadrelor didactice.
  unele sunt sumele vehiculate in media si alta e sa iei nici jumatate din ceea ce astepta fiecare.

 • In acest moment nu am primit nici un leu. Cei din afara cred ca ne imbogatim , sunt o parte, o mica parte, din banii nostri opriti abuziv . Ar trebui sa cerem dobanda, nu?!? Cineva si-a facut treaba cu ei…

Adauga un comentariu