National

Noua LEGE a MINELOR, votata astazi in Camera Deputatilor. Se anunta proteste

Publicat: 11 feb. 2014
1

Legea speciala cu dedicatie pentru RMGC, care a scos in strada mii de oameni, in cele mai mari orase ale tarii, din luna septembrie, intra astazi pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor! Aceasta isi asteapta votul final, Camera Deputatilor fiind for decizional in Parlament.

Desi Senatul a respins legea, iar raportul Comisiei Speciale a fost unul negativ, Camera Deputatilor poate rasturna decizia si ignora vocea strazii din ultimele 5 luni.

Astfel, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor apare, la punctul 71:
„Proiectul de Lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania (PL-x 520/2013) – lege organica – Respins de Senat – 19.11.2013
Raport – Comisia speciala comuna pentru avizarea Proiectului de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro- argentifere din Perimetrul Rosia Montana (Respingere) – distribuit – 6.02.2014.
Camera decizionala

In acelasi timp, pe retelele de socializare, s-au anuntat proteste masive, in fata Parlamentului, incepand cu ora 13:00.
Adauga un comentariu