National

Noua din zece romani cred ca situatia economiei tarii este rea

Publicat: 27 iul. 2012
1

Noua din zece romani si 71% dintre europeni considera ca starea actuala a economiei din tara lor este rea, in timp ce 8% dintre romani si 27% dintre europeni considera ca situatia economica a tarii lor este pozitiva, releva un studiu Eurobarometru, dat vineri publicitatii de catre Comisia Europeana.

Studiul indica faptul ca 100% dintre greci, 99% din spanioli, 97% din portughezi si 96% din irlandezi cred ca starea actuala a economiei tarii lor este rea, opinie impartasita de numai 15% din suedezi si luxemburghezi, doi din zece germani si 32% din finlandezi.O alta concluzie a Eurobarometrului este aceea ca 42% dintre romani si sase din zece europeni sunt de parere ca impactul cel mai grav al crizei economice asupra locurilor de munca abia de acum incolo se va face simtit, iar 42% din romani si 3 din zece europeni cred ca acest impact si-a atins deja valoarea maxima.
in general, europenii sustin initiativele pentru crestere, stabilitate si locuri de munca adoptate de catre Uniunea Europeana, sustinand ca obiectivele UE din cadrul Strategiei Europa 2020 sunt suficient de ambitioase. Astfel, patru din zece europeni sunt de parere ca Uniunea Europeana se indreapta spre directia corecta pentru a depasi criza si a face fata noilor provocari la nivel global.
Pentru 80% dintre europeni, statele membre ar trebui sa coopereze mai strans in urma crizei economice, iar putin peste jumatate din europeni cred ca UE va fi mai puternica pe termen lung decat inaintea aparitiei crizei economice.
Europenii continua sa considere Uniunea Europeana drept cel mai eficient actor, alaturi de guvernele nationale, in combaterea efectelor crizei economice.
Eurobarometrul a fost realizat in perioada 12-27 mai 2012, pe un esantion de 32.728 de persoane din toate cele 27 de state membre si din tarile candidate la aderarea la Uniunea Europeana.
Adauga un comentariu