Eveniment-Social

Noua Companie de Transport va plati chirie defunctei RATP

Publicat: 10 oct. 2016
1

Creditorii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) au aprobat inchirirea bunurilor regiei catre noua societate de transport local, si anume Compania de Transport Public (CTP). Sunt vizate atat mijlocele de transport, autobuzele, tramvaiele etc., cat si celelalte proprietati, cum a fi ateliere de reparatii, vehicule de interventie etc. Pentru folosirea acestor bunuri, CTP va plati catre RATP o chirie lunara de 110.000 lei fara TVA. De asemenea, creditorii Regiei au aprobat cesionarea catre CTP a contractului de achizitie a celor 35 de autobuze second-hand incheiat cu SC Best Omnibus SRL.

„Se aproba cesionarea contractului de furnizare 266/31.08.2016 privind achizitionarea a 35 de autobuze cu podea joasa, rulante, pentru transportul public de calatori incheiat de RATP cu SC Best Omnibus SRL catre SC Compania de Transport Public Iasi SA. Ofertantul isi manifesta disponibilitatea de a achita sumele platite de catre RATP, respectiv contravaloarea partiala a contractului, a celor 10 autobuze la care se adauga costurile punerii in circulatie a 10 autovehicule”, se arata in decizia creditorilor.
 
De asemenea, s-a aprobat si ca CTP sa preia de la RATP stocurile de materiale si carburanti. Valoarea totala a datoriilor Regiei Autonome de Transport Public (RATP) este de 244.732.738 lei, adica 55.621.076 euro, iar recent Tribunalul Iasi a pronuntat o prima decizie de faliment. Aceasta decizie a fost contestata de municipalitate si de catre conducerea RATP. In cazul in care decizia de faliment va ramane definitiva, Regia va intra in lichidare patrimoniala, iar bunurile vor fi vandute la licitatie.
Adauga un comentariu