Actualitate

Noua Alfa Romeo a fost lansata oficial in Iasi

Publicat: 07 apr. 2006
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:68909;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Italienii de la Fiat au lansat ieri la Iasi noul model Alfa Romeo 159, primul autoturism din familie cu cinci stele la testele de siguranta

Tehnologie de top, stil italian seducator, oferta atragatoare. Acestea sunt atributele ce sintetizeaza spiritul noii berline Alfa Romeo 159, superlativul clasei sale inclusiv in materie de performante, siguranta si confort. Cu aceste atribute se pot lauda dealerii de la Auto Padova cand vorbesc despre noua masina adusa pe piata ieseana. „Masina venita pe piata din Iasi este una dintre cele mai premiate in Europa in anul 2005. Versiunea berlina a fost catalogata drept cea mai frumoasa masina la Targul SIAB, la fel cum a fost si la Salonul Auto de la Geneva. Alfa Romeo 159 este prima din gama Alfa care a obtinut 5 stele la testele de siguranta”, a afirmat ieri Ionut Vlad, din cadrul Auto Padova. Colaborarea dintre Centrul de Stil Alfa Romeo si designerul italian Giugiaro a dat nastere unei berline cu clasa, care duce spre spiritul sportiv. Performantele si expresia maxima a placerii de a conduce sunt garantate de italienii de la Fiat, iar siguranta a fost apreciata de societatea independenta EuroNCAP cu cinci stele, calificativul maxim.

Detaliile tehnice

Realizata pe o noua platforma si folosind un ansamblu de componente inedit, 159 marcheaza trecerea marcii Alfa Romeo оntr-o era оn care performanta absoluta este completata si armonizata cu superlativele оn materie de confort si siguranta. Detaliile tehnice oferite de dealerii ieseni arata ca gama propulsoarelor este оn оntregime noua, asemenea tuturor solutiilor tehnologice de ultima ora aplicate modelului 159. Motoarele pe benzina Euro 4, cu injectie directa, au cilindree de 1.9, 2.2 si 3.2 litri, dezvoltand 160, 185 si, respectiv, 260 cai-putere. Propulsoarele diesel Multijet de ultima generatie, cu filtru antiparticule DPF si cilindree de 1,9 si 2,4 litri, au puteri cuprinse оntre 120 si 200 de cai. Noile transmisii manuale sportive оn sase trepte avantajeaza performantele si optimizeaza consumul de carburant, iar franarea de la 100 km/h se realizeaza оn doar 36 de metri, recordul categoriei. Directia de оnalta precizie, cea mai performanta la o berlina, dupa cum spun constructorii, este rezultatul experientei Alfa Romeo оn competitiile automobilistice iar suspensiile posterioare Multilink asigura aderenta superioara si un nivel mai ridicat de absorbire a neregularitatilor soselei. Spatioasa si confortabila pentru cinci persoane, Alfa 159 dispune de cele mai moderne dotari, de la climatizarea electronica Tri-Zone la instalatia audio si la sistemul de navigatie cu comanda vocala. Preturile pornesc de la 21.880 Euro. Un lux pentru care dealerii ieseni garanteaza.
Gelu JIREGHIE
Adauga un comentariu