Un tanar inginer din judetul Harghita a cucerit un nou record mondial. El a reusit sa tina o drona de mici dimensiuni in aer aproximativ doua ore, surclasandu-l pe fostul detinator din SUA. Performanta sa a fost omologata de un reprezentant al Guinness World Records
Dronele sunt pasiunea lui Bustya Attila, in varsta de 29 de ani, originar din Miercurea Ciuc. A construit prima drona denumita „Spider 1” cu ajutorul unui om de afaceri din judet, care s-a aratat dispus de a-i finanta pasiunea. Drona insa nu a facut fata testelor, astfel ca tanarul a lucrat la o varianta mai performanta.
Citeste si Inca o vedeta care viziteaza Romania si o lauda asa cum face si Printul Charles
„Spider 2” este un aparat tip multi-copter cu patru rotoare, pe baterii, realizat cu o imprimanta 3D, cu care, vineri, acesta a reusit sa doboare recordul mondial de planare a unei drone de mici dimensiuni.
„A fost foarte greu, designul l-am facut la 150 de minute, insa am avut vant si a scos (a descarcat – n.r.) foarte mult din baterii. Dar am avut noroc, vantul s-a linistit si am putut sa scot un timp decent. Totul a iesit perfect. In ultimele 16 zile nu am prea dormit, dar acum sunt fericit si, dupa ce sarbatorim victoria, merg sa dorm”, a spus proaspatul detinator al recordului mondial.
Citeste si RECORD MONDIAL DE VITEZA pe Transfagarasan
Proiectul care i-a adus recordul mondial s-a ridicat la suma de aproximativ 100.000 de euro.
Unul dintre directorii firmei care i-au finantat proiectul este Jean Stiegemeier, fondator, director general si director in cadrul a zece companii, ce opereaza la nivel global in diverse industrii din domeniul tehnologiei avansate.
Citeste si Un adolescent a stabilit un nou RECORD MONDIAL – VIDEO
„Noi, directorii generali ai acestei companii – Andras si eu – suntem interesati de calitate, talent si angajament, precum si de capacitatea de a transforma un concept in realitate. La Attila, am remarcat imediat talentul la inginerie si efortul pe care l-a depus pentru a construi partea tehnologica. Am fost convinsi ca este persoana potrivita pe care sa o sprijinim. Din punctul nostru de vedere, viitorul acestei tehnologii este centrat in jurul lui Attila si abilitatii lui de a o transforma in realitate pentru noi. Cred ca este o «achizitie» minunata si astazi (vineri – n.r.) este una dintre cele mai extraordinare zile din viata lui. Este foarte important ca a reusit”, a declarat Jean Stiegemeier.