International

Nokia anunta ca revine pe piata smartphone-urilor

Publicat: 18 mai 2016
1
Grupul finlandez Nokia, odata cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a anuntat, astazi, ca marca va reveni pe piata de smartphone-uri si tablete. In 2013, Nokia a vandut operatiunile de telefonie mobila producatorului american de software Microsoft pentru suma de 5.6 miliarde de euro. Conform acordului convenit la vremea respectiva cu Microsoft, Nokia nu va reveni pe piata telefoanelor mobile pana la finele lui 2016.
Potrivit informatiilor, Nokia, care in prezent ofera echipamente si servicii pentru operatorii de telecomunicatii, nu isi va asuma niciun risc financiar. Pur si simplu Nokia va pune la dispozitia unei noi societati finlandeze, denumita HMD Global, drepturile asupra marcii Nokia, precum si brevetele sale.
„Nokia nu va face investitii financiare si nici nu va detine actiuni la HMD”, a precizat grupul finalndez, referindu-se la noua societate ce va fi controlata de mai multi investitori a caror identitate nu a fost dezvaluita. In schimb, Nokia va colecta comisioane de pe urma licentierii marcii sale si a drepturilor de proprietate intelectuala.Adauga un comentariu