Eveniment-Social

Noi tensiuni intre studenti si conducerea Universitatii Cuza

Publicat: 26 feb. 2015
1

Conflictul dintre Liga Studentilor (LS) si Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi continua sa se acutizeze. Ieri, liderul organizatiei, Silvian Emanuel Man, s-a prezentat in instanta pentru a depune documente ce tin de acuzatiile care i-au fost aduse.

Citeste si: Abonamente RATP subventionate pentru studentii din Iasi

„As vrea sa spun ca replica la ceea ce ne acuza si ne imputa conducerea UAIC faptul ca: in cadrul sedintelor organizate la nivel de fiecare facultate s-a recurs la tactici intimidante, studentii fiind chiar amenintati, conducerea universitatii sustinând ca semnaturile studentilor din petitiile Ligii Studentilor (LS) IASI ar fi fost folosite pentru a da institutia si decanii în judecata, ceea ce este fals. Din punct de vedere procedural, o cerere de chemare în judecata trebuie sa cuprinda pe lânga nume si prenume, domiciliul si codul numeric personal – date care nu au fost solicitate niciodata studentilor”, a tinut sa spuna Man.

Citeste si: Elevii si studentii au reduceri de pana la 50% la abonamentele CFR

De reamintit ca, in dosarul 10141 per 99 din 2014 de la Tribunalul Iasi, în care se judeca suspendarea si anularea noului Regulament pentru studii universitare de licenta, totul a plecat de la introducerea unei noi taxe de refacere a activitatii didactice. „Asta pentru ca lumea sa inteleaga, vreau sa spun ca nu exista niciun tabel de semnaturi si nicio petitie, asa cum ne imputa sefii de la UAIC. Depunerea unei astfel de petitii ar fi totalmente de prisos, nefiind niciun argument necesar, niciunul suficient, argumentul principal fiind adoptarea regulamentului prin viciu de procedura, în afara termenului legal”, a mai precizat liderul LS.
Adauga un comentariu