Local

Noi scheme de sprijin pentru micii fermieri, prin intermediul APIA

Publicat: 05 iul. 2016
1

@ Noua submasura care va fi lansata faciliteaza mai ales transferurile de terenuri intre fermieri

In perioada urmatoare, se va lansa submasura 6.5 „Schema pentru micii fermieri„, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Pentru a putea beneficia de aceasta submasura, fermierul trebuie sa fi accesat cel putin un an Schema Simplificata pentru Micii Fermieri din cadrul Pilonului I, campania 2015, aferenta cererii unice de finantare de la APIA Iasi.

De asemenea, pentru a putea accesa aceasta submasura pe perioada anului 2016, este necesar ca fermierul sa notifice APIA Iasi ca doreste retragerea din schema simplificata. Data limita pâna la care fermierii pot notifica APIA pentru retragerea din schema simplificata pentru Micii Fermieri este 15 iulie 2016. Fermierii care nu au optat pentru retragerea din schema simplificata pâna la aceasta data nu vor putea fi beneficiari eligibili ai submasurii în acest an.

„Sprijinul acordat prin submasura 6.5 reprezinta 120 la suta din suma anuala calculata a sprijinului pe care fermierul era eligibil sa o primeasca în cadrul schemei simplificate din Pilonul I. Submasura 6.5 are ca scop facilitarea comasarii terenurilor si presupune transferarea definitiva catre alt fermier a întregii exploatatii, inclusiv drepturile de plata corespunzatoare”, au precizat reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Conditiile de eligibilitate pentru accesarea Submasurii 6.5 sunt urmatoarele: solicitantul a aplicat cel putin un an schema pentru micii fermieri din Pilonul I, trebuie sa detina în proprietate terenul ce urmeaza a fi transferat, sa se angajeze sa transfere definitiv catre alt fermier întreaga sa exploatatie si drepturile de plata corespunzatoare. Contractul de transfer definitiv al terenului nu poate fi reziliat, de niciuna din parti, mai devreme de durata minima de 20 de ani.
Adauga un comentariu