Eveniment-Social

Noi REZULTATE la concursul pentru posturile de directori de scoli si licee din judetul Iasi

Publicat: 26 oct. 2016
1
@ Inclusiv ieri, 26 octombrie 2016, candidatii pentru a ocupa pozitiile de director sau de director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar iesean au trecut prin proba interviului si a evaluarii CV-ului @  Procesul se va incheia vineri, 4 noiembrie, cu analiza celor care-si doresc sa conduca unitati precum colegiile nationale Emil Racovita, Mihai Eminescu, National sau Gheorghe Asachi  
 
Zeci de candidati pentru a ocupa pozitiile de director sau de director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar iesean au fost evaluati, inclusiv ieri, la proba interviului si a evaluarii CV-ului. Majoritatea dintre acestia au promovat si aceasta etapa a evaluarii. Testarea se va finaliza pe 4 noiembrie 2016. Printre ultimii candidati evaluati se regasesc profesori ce-si doresc sa conduca unitati precum colegiile nationale Emil Racovita, Mihai Eminescu, National sau Gheorghe Asachi.

Citeste si : Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

De reamintit ca, in baza bilantului realizat de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. În 43 de unitati de învatamânt nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente. În ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio înscriere pentru 41 de unitati scolare.

De precizat ca, defalcat, pentru posturile vacante de director, în 12 unitati de învatamânt din mediul urban si în 31 de scoli din mediul rural nu au fost depuse dosare de înscriere. In acelasi timp, pentru posturile vacante de director adjunct, nu au fost depuse dosare în 20 de unitati de învatamânt din mediul urban si în 21 din cel rural. Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016. 

Citeste si : „Inspectoratele Scolare sunt institutii toxice, comuniste si corupte”. Reactia sefei ISJ, Camelia Gavrila – FOTO
Adauga un comentariu