Eveniment-Social

Noi REZULTATE ale candidatilor la concursul pentru postul de director in scolile iesene

Publicat: 23 oct. 2016
1
@ Inclusiv vineri, 21 octombrie 2016, candidatii pentru a ocupa pozitiile de director sau de director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar iesean au trecut prin proba interviului si a evaluarii CV-ului @ Pe de alta parte, Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat modificari in programul de evaluare a celor 40 de profesori care au mai ramas de evaluat @ Procesul se va incheia vineri, 4 noiembrie, cu analiza celor care-si doresc sa conduca unitati precum: colegiile nationale Emil Racovita, Mihai Eminescu, National sau Gheorghe Asachi
 
Zeci de candidati pentru a ocupa pozitiile de director sau de director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar iesean au fost evaluati, saptamana trecuta, la proba interviului si a evaluarii CV-ului. Majoritatea dintre acestia au promovat si aceasta etapa a evaluarii. Testarea ccontinua pana pe 4 noiembrie 2016. Pe de alta parte, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a anuntat modificari in programul de evaluare a celor 40 de profesori care au mai ramas de evaluat.

Citeste si : Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

Procesul se va incheia vineri, 4 noiembrie, cu analiza celor care-si doresc sa conduca unitati precum: colegiile nationale Emil Racovita, Mihai Eminescu, National sau Gheorghe Asachi. De reamintit ca, in baza bilantului realizat de Inspetoratul Scolar Judetean (ISJ), pentru cele 229 de posturi vacante aferente functiei de director din unitatile de învatamânt preuniversitar din judet au fost înregistrate 218 dosare pentru participarea la concurs. În 43 de unitati de învatamânt nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente. În ceea ce priveste functiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fara nicio înscriere pentru 41 de unitati scolare.

Reprogramari proba B si C concurs directori

Citeste si : Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi

De precizat ca, defalcat, pentru posturile vacante de director, în 12 unitati de învatamânt din mediul urban si în 31 de scoli din mediul rural nu au fost depuse dosare de înscriere. In acelasi timp, pentru posturile vacante de director adjunct, nu au fost depuse dosare în 20 de unitati de învatamânt din mediul urban si în 21 din cel  rural. Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016. 

Citeste si : REVOLTA fara precedent in randul a sute de profesori ieseni. Ministerul Educatiei este acuzat DUR – VEZI LISTA NOMINALA A CANDIDATILOR PENTRU POSTURI DE DIRECTOR LA IASI 
Comentarii
  • Nu inteleg de ce atatea discutii despre un concurs corect, totul transparent, fara sa poata cineva influienta rezultatul. Acum ce nu mai convine. Sindicatul lui LAcusta, lacusta care nu poate impune directori PSD sa fie in continuare cel care linge clanta Cameliei, sau pupincuristul de serviciu, cum il stim, e pe langa scara PSD .
    In fond mari schimbari de directori nu exista. Apoi de 5 ani de la aparitia legii putea sa se organizeze concurs, dar nu a dorit PSD. Acum ca e transparent nu e bine. Poate daca vine ISUS pe paminat si atunci dati cu pietre, desi urlam in gura mare credinta noastra. Hai domnilor lasati concursul cum e. Apoi unde nu s-au inscris nu au avut candidati eligibili, profesori doresc sa le se ofere nu sa munceasca. Multi fac politica in invatamant, vezi cati consilieri din scoli sunt. ISJ si -a facut treaba foarte bine. Ce mai doriti lacustelor.

Adauga un comentariu