Eveniment-Social

Noi preoti numiti in Curia Diecezana Iasi

Publicat: 11 iul. 2016
1

Ieri, 11 iulie 2016, Episcopia Romano-Catolica din Iasi a prezentat lista cu preotii numiti in Curia Diecezana, facuta de Preasfintia Sa (PS) Petru Gherghel, prin decrete episcopale. Cele mai importante sunt chiar Curia unde au fost numiti: PS Aurel Perca – episcop auxiliar, vicar general, moderatorul Curiei Episcopale. Cancellarius – Sr. Simona Ceobanu la Secretariat si Pr. Cornel Cadar – purtatorul de cuvant al Episcopiei.

Citeste si:  Preotii catolici romani din Austria, vizitati de episcopul Petru Gherghel

De asemenea, la Sectiunea Pastoratie au fost alesi: vicar episcopal – Pr. Daniel Iacobut, Pr. Mihai Roca – Oficiul pentru Cateheza, Pr. Daniel Iacobut – Oficiul pentru Pastoratia liturgica si Sacramente, Pr. Felician Tiba – Oficiul pentru Pastoratia familiei, Pr. Petru-Sebastian Tamas – Oficiul pentru Pastoratia scolara, Pr. Iosif Dorcu – Oficiul pentru Pelerinaje, Pr. Alois Fartadi – Oficiul pentru Pastoratia Detinutilor, Pr. Florin-Petru Sescu – Centrul Misionar Diecezan, Pr. Ciprian Antaluca – Oficiul pentru Muzica Sacra, Pr. Felix Roca – Oficiul pentru Pastoratia Copiilor, Tinerilor si Asociatiilor, Pr. Eugen Robu – Oficiul pentru Pastoratia Bolnavilor si Pr. Iosif Dorcu – Oficiul pentru Pastoratia Migrantilor.

Citeste si:  Tripla aniversare pentru Preasfintitul Petru Gherghel, episcopul de Iasi
Comentarii
  • 1.Din Codul Canonic :`Can. 401 – § 1. Episcopul diecezan, care a implinit varsta de saptezeci si cinci de ani, este rugat sa prezinte renuntarea la oficiul sau Suveranului Pontif, care va decide,analizand toate circumstantele.§ 2. Episcopul diecezan care, din cauza bolii sau unui alt motiv grav, s-ar dovedi mai putin capabil in a-si indeplini oficiul,este rugat staruitor sa prezinte renuntarea la oficiu.Can. 402 – § 1. Episcopul, a carui renuntare la oficiu a fost acceptata, pastreaza titlul de Episcop emerit al diecezei sale si, daca doreste, poate sa locuiasca in dieceza, in afara de cazul in care, ca urmare a unor circumstante speciale, este prevazut altfel de catre Scaunul Apostolic.§ 2. Conferinta Episcopilor trebuie sa aiba grija sa se asigure intretinerea cuvenita si demna a Episcopului care a renuntat, tinand seama ca aceasta obligatie ii revine, in primul rand, diecezei pe care el a slujit-o.`

    • Ca atare,se cuvine atentie la legalitatea actelor juridice emise de PS,odata ce a renuntat de mai mult de un an la exercitarea episcopatului(adica a demisionat!),renuntare acceptata de Vatican si urmand a-si produce efectele de la numirea noului nuntiu apostolic (facuta deja!).2.D-le Hutanu,pt Dvs , ziaristica e copy/paste de pe site-ul ercis.ro mai multe zile la rand?vi se da salariu pt copy/paste?

Adauga un comentariu