Eveniment-Social

Noi fonduri pentru drumurile judetene. Peste 12 milioane de lei se vor imparti la Iasi

Publicat: 05 nov. 2015
1

Judetul Iasi s-a ales recent cu peste 12 milioane lei, suma destinata reabilitarii drumurilor judetene si comunale. Suma a fost alocata de Guvern la inceputul actualei saptamani. 500 milioane lei au fost alocate pentru toate judetele, fonduri care urmeaza sa fie redistribuite printr-o hotarare de consiliu judetean. Iasul a primit mai putin decat celelalte judete din regiunea Moldovei, cu toate ca are cel mai mare numar de kilometri de drumuri judetene. La Bacau vor ajunge circa 13,1 milioane lei, la Botosani 13,8 milioane lei, in timp ce pentru judetul Neamt au fost alocate 13,2 milioane lei, iar la Vaslui 14,2 milioane lei.

„Asteptam comunicarea oficiala a sumelor si a modalitatilor de repartizare si cheltuire a banilor. In functie de aceasta comunicare vom decide cu cei din conducerea Consiliului Judetean ce lucrari putem sustine in acest an si daca exista vreo posibilitate de repartizare pentru anul urmator”, a mentionat Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.
In plus, autoritatile judetene vor aloca in perioada urmatoare cateva milioane lei pentru echilibrarea bugetelor locale ale primariilor din Iasi. Fondurile au fost distribuite prin Directia Regionala a Finantelor Publice Iasi si vizeaza cotele defalcate din TVA. Judetul Iasi s-a ales cu circa 34 milioane la ultima rectificare bugetara. Din acesti bani, circa 9 milioane lei vor ajunge la dispozitia Consiliului Judetean. Alte 8,7 milioane lei vor fi destinate unitatilor administrativ-teritoriale, restul urmand a intra in conturile Directiei de Protectie a Copilului Iasi. Printre comunele care vor beneficia de cele mai fonduri se afla Ciurea (528 mii lei), Tomesti (384 mii lei), Tibanesti (316 mii lei) sau Holboca (272 mii lei). Primariile din aceste localitati s-au confruntat in ultima vreme cu probleme financiare, fiind la un pas de faliment. 
Adauga un comentariu