National

Noi dezvaluiri despre RETROCEDARILE PENALE din timpul mandatului de primar al lui Basescu

Publicat: 15 apr. 2015
1

Primaria Capitalei este datoare 190 de milione de euro in dosarul sotilor Constanda. Retrocearea pacatoasa a Parcului Bordei, urmata de schimbul cu Satul francez si interdictia de a construi blocuri inalte de birouri i-au adus omului de afaceri Costica Constanda o sentinta judecatoreasca executorie pentru uriasa suma. Sorin Oprescu, actualul primar general, incearca sa scoata banii de la consilierii care au trecut pe la Capitala intre 2004-2012. Dezvaluirile despre retrocedarile penale din timpul mandatului de primar al lui Traian Basescu au fost facute de la Romania TV.

Mafia portocalie a retrocedat mii de hectare in Bucuresti, cu tot cu spatii verzi si cu sediile institutiilor publice de pe ele. Filiera a fost aceeasi: un cuplu de varstnici, Eduard Romalo Maria Cocoru, a jonglat cu mosteniri si drepturi litigioase, primarii PDL-isti au aprobat pe banda rulanta despagubiri in natura, iar terenurile au fost exploatate de aceiasi rechini imobiliari.

Debutul l-a facut Traian Basescu
In vinerea dinaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 2004, primarul general al Capitalei, Traian Basescu, a semnat dispozitia de retrocedare a unui teren de nu mai putin de 8 hectare in parcul bucurestean I.O.R. Prezumtivul mostenitor, Eduard Romalo, in varsta de peste 80 de ani la vremea respectiva, a revendicat tot ce a avut in proprietate Baronul Grueff, adica mosia Dudesti-Cioplea, aproximativ 3000 de hectare, incluzand cartierele Pantelimon, Titan, Balta Alba, Dristor-Baba Novac, Dudesti.

In vinerea dinaintea prezidentialelor din 2004, pentru a se racori de tensiunea duelului cu Adrian Nastase, Traian Basescu a gasit timpul, cheful si vointa de a-i retroceda brusc fosta baza sportiva Spartac din parcul I.O.R. Ca sa nu ramana retrocedarea nerezolvata pana la capat, peste doua saptamani, in vinerea dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin prezidential, candidatul Traian Baescu si-a mai luat o pauza din lupta politica, a venit pana la primarie si a semnat si punerea in posesie. La mai putin de o luna dupa ce ii fusese semnata retrocedarea, Eduard Romalo a vandut cele peste 8 hectare de teren din parcul IOR, pentru 465.00 de euro unui anume Sorin Tuta.

Sorin Tuta, implicat intr-o multime de afaceri cu drepturi litigioase in zonele rezidentiale ale Capitalei, a revandut terenul, pentru nu mai putin de 52 milioane euro, unei firme irlandeze care intentiona sa construiasca un mall in parcul IOR.

Incurajat de succesul financiar rapid si de instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, grupul de interese al imobiliarilor portocalii a pornit hora retrocedarilor pe banda rulanta. Odata mersul fiind facut, Eduard Romalo si-a cesionat gratuit toate drepturile litigioase aferente uriasei mosteniri catre Maria Cocoru. Ca prin minune, cererile de retrocedare ale pensionarei, sarita bine de 70 de ani la momentul respectiv, au primit raspunsuri pozitive. Motiv pentru care, sub ilustrele semnaturi ale lui Razvan Murgeanu si Adriean Videanu, Maria Cocoru a primit in natura un total de aproximativ 200 de hectare numai in sectorul 3 al capitalei, incluzind baza sportiva AVERSA, policlinica veterinara si scoala de soferi Ilioara, precum si alte terenuri in valoare de zeci de milioane de euro.

Evident, terenurile nu au stat mult in posesia Mariei Cocoru. Spre exemplu, un teren de aproximativ un hectar, situat in Bucuresti, a fost vandut unei anume Niculina Tatarici cu 1 milion de lei. In doar 1 an, la revanzarea catre un dezvoltator imobiliar, Niculina Tatarici a facut un profit de 5 milioane de euro.

Reteta s-a aplicat la toate terenurile, pe aceeasi filiera. Niculina Tatarici apare, intre altele, alaturi de faimosul Stelian Gheorghe, in acte depuse pentru retrocedarea pe baza de drepturi litigioase a unor terenuri de 1,75 hectare in sectorul 2 al Capitalei. Nebunia retrocedarilor din sectorul 3, coroborata cu dubioasa improprietarire a lui Constanda cu Parcul Bordei si cu dezmatul hectarelor din zona Parcului Plumbuita, arata ca acesta a fost modul de lucru al mafiei portocalii din administratia locala. Odata transferata la conducerea tarii si terenurile tentante date camarilei de partid, gasca rechinilor imobiliari si-a asumat raspunderea pentru legislatia restitutio in integrum si a inventat ANRP, o institutie de facut milioane de euro din plimbat de hartii.
Comentarii
Adauga un comentariu