Magazin

Noi dezvaluiri despre executia lui Che Guevara

Publicat: 09 iul. 2013
1

Mai multe asa-zise dezvaluiri despre moartea lui Che Guevara au fost facute publice intr-o noua carte, scrisa de doi cercetatori ai vietii celebrului revolutionar, scrie publicatia cubaneza Juventud Rebelde.

Autorii cartii „Uciderea lui Che Guevara in Bolivia – dezvaluiri” sustin ca ucigasii revolutionarului nu doar ca i-au taiat mainile de la incheieturi, asa cum se credea pana in prezent, ci l-au si decapitat pe Che.

Ordinul morbid i-a apartinut presedintelui de la acea vreme al Boliviei, Rene Barrientos, care dorea sa trimita capul lui Che Guevara in Cuba. Autoritatile americane s-au opus insa acestui gest, considerandu-l de o cruzime prea mare.

Totusi, mainile lui Che Guevara au fost tinute in formol si au ajuns in Cuba prin intermediul unui ministru bolivian care a vizitat Havana, se mai arata in respectiva carte.

De altfel, autorii volumului remarca violenta soldatilor bolivieni care l-au capturat si omorat pe Che Guevara. Juventud Rebelde spune ca, in plus, cativa ofiteri de rang inalt ai armatei boliviene si-au insusit cele 4 ceasuri Rolex apartinand luptatorilor lui Che Guevara, dar si banii pe care acesta ii avea asupra sa.

Che Guevara a patruns in Bolivia in 1967 si planuia o miscare de gherila, cand a fost capturat, interogat si ulterior impuscat de soldatii bolivieni, in data de 9 octombrie, pe cand avea 39 de ani, conform gandul.info
Adauga un comentariu