International

Noi dezvaluiri despre cum a fentat David Cameron plata taxelor si impozitelor

Publicat: 10 apr. 2016
1

David Cameron a recunoscut la congresul de primavara al Partidului Conservator, de la Londra, ca ar fi putut gestiona mai bine cazul Panama Papers. Declaratiile vin la doua zile dupa ce a dezvaluit ca a detinut actiuni la firma offshore a tatalui sau, decedat in anul 2010. Se pare insa ca acesta ar fi fentat legea din Marea Britanie atunci cand mama sa i-a dat cadou 200.000 de lire, pentru a nu plati taxele pe care le-ar fi dat daca ar fi luat banii ca fiind mostenire.

Dupa asa-numitele dezvaluiri ‘Panama Papers‘ de duminica trecuta, a fost nevoie de patru comunicate neclare ale biroului de presa al premierului britanic inainte ca David Cameron sa decida in cele din urma sa recunoasca, faptul ca a detinut actiuni intr-o firma offshore sediul in Bahamas.

Liderul conservator a dat asigurari ca nu a facut nimic ilegal si ca si-a platit intotdeauna impozitele si taxele. Cu toate acestea, Cameron recunoaste ca a facut erori de comunicare. Firma offshore pe care premierul britanic a vandut-o in 2010 a apartinut tatalui acestuia.

Dar intr-un articol ar presei straine, jurnalistii de la rt.com pretind ca premierul britanic ar fi primit de la mama sa, 200.000 de lire sub forma de cadouri, pentru a nu plati taxele aferente mostenirii, care ar fi fost in jur de 70.000 de lire.

Cameron si-a reluat promisiunea de a face publice ‘in scurt timp’ declaratiile de avere din ultimii ani, o premiera pentru un prim-ministru britanic.

In acelasi timp cu discursul lui Cameron si la o distanta de doar doi kilometri, sute de manifestanti reuniti la Downing Street au cerut demisia premierului.
Adauga un comentariu