National

Noi DEZVALUIRI despre „caricaturile de ministri” – DOCUMENTE

Publicat: 07 aug. 2016

E razboi in toata regula intre actualii ministri au guvernului Dacian Ciolos, cu premierul in frunte, si fostii ministri din executivul Victor Ponta. Atacurile au coborat stacheta, dupa ce tehnocratii au lansat acuzatii nu doar la actul guvernamental, ci si atacuri personale. Dacian Ciolos ii numeste mincinosi pe Ponta si fostii sai ministri, Raluca Pruna zice ca Ponta e un rebut intelectual, Cristian Ghinea e si mai dur decat cei doi cand ataca, de fiecare data, ceea ce a facut guvernul politic si se lauda cu absorbtia de fonduri europene. Ghinea e cel care spune ca Romania a strans, pana acum, 57 de milioane de euro de la Uniunea Europeana, sub mandatul lui Ciolos, dar adevarul e altul. Suma vine de la agricultura, iar Comisia Europeana recunoaste ca Romania nu a luat niciun cent pe fonduri structurale.

Victor Ponta vine cu documente si argumente si prezinta noi dezvaluiri despre faptele ”caricaturilor de ministri”, asa cum ii numeste el

”Sa mai dezumflam o „gogoasa tehnocrata” – cea despre „greaua mostenire” / si de ce nu pot tehnocratii sa ia de la Uniunea Europeana mai mult de ZERO euro in 2016 – desi au anuntat ca este prioritiatea lor „Zero”!!! Va spun eu de ce – pentru ca sunt incompetenti ( si fac scandal sperand sa ascunda asta)!

Si sa vedem cum (deocamdata) scorul la pregatirea pentru absorbtia fondurilor structurale este : „Guvernul Ponta ” contra „Guvernul Ciolos” 32-1 !!! Ca la Liga a 3-a!

Imi pare rau ca il fac de ras pe Dl Ciolos, dar de cand s-a hotarat sa faca politica inconjurat de incompetenti cu gura mare, domnia sa din pacate se face de ras singur in fiecare zi!

Intre timp , doar ca o paranteza, cred ca s-a lamurit toata lumea ( inclusiv Dl Ciolos) ca:

1. Impozitarea proprietatilor veteranilor a fost prevazuta gresit intr-o Hotarare de Guvern din 2016 – in Codul Fiscal din 2015 totul era foarte bine si clar

2. Din fondurile structurale alocate Romaniei noul Buget al UE in 2016 se vor absorbi ZERO ( nici macar 0,18 cat spune un Gaga de ministru)- cei 57 milioane Euro pomeniti de Guvernanti in comunicatele lor se erau de fapt de la Agricultura

3. Nu s-au cheltuit peste 140 milioane Euro, banii prevazuti in Buget pentru irigatii in 2016 , nu din vina cuiva ci pt ca propriul ministru al Agriculturii a pierdut timpul ( si banii) pentru o Strategie care exista deja

Acum – despre fonduri europene!

4. Dl Ciolos, din nou pacalit de caricaturile de ministrii pe care ii are alaturi, a spus ca intarzierile in accesarea fondurilor europene sunt din cauza „grelei mosteniri” din 2015 ( cand am luat aproape 5 miliarde de Euro de au crapat de ciuda functionarii europeni ) !

Sa vedem cu cifre si date oficiale ca deocamdata scorul intre Guvernul Ponta si Guvernul Ciolos este 32-1 !!!!! E bine mai competentilor? E bine mai deontologilor?

Situatia la zi se prezinta astfel :

In data de 06.08.2016, din informatiile oficiale de pe site-ul MFE, pentru perioada 2014-2010, proiecte noi, se afla finalizate si publicate un total de 33 ghiduri, din care:

– 32 au fost initiate de guvernul Ponta, 2 initiate de guvernul Ciolos (din care 1 finalizat)

– 32 au avut prima dezbatere publica in timpul guvernului Ponta,

– 12 ghiduri au fost finalizate de guvernul Ponta / 21 finalizate de guvernul Ciolos (din care 20 au fost initiate de guvernul Ponta)

In mandatul guvernului Ciolos la MFE, in 10 luni, exista doar 1 ghid care a fost initiat si finalizat de ministrii Aura Raducu si Cristian Ghinea.

Va atasez – pentru cei interesati si pt specialisti – tabelul cu datele detaliate!”, e mesajul lui Ponta.
Adauga un comentariu