Actualitate

Noi curse externe de la Iasi. Din aprilie vor fi zboruri spre Barcelona si Bruxelles

Publicat: 30 sept. 2015
1

@ Din luna aprilie a anului viitor, iesenii pot zbura catre noi destinatii europene @ Cursele vor fi operate de catre o companie low-cost cu o frecventa de cateva zboruri saptamanale

Din primavara anului viitor, iesenii pot zbura direct catre noi destinatii europene. Compania Blue Air a anuntat deschiderea unor noi rute externe catre Spania, Belgia si Germania, rute ce vor fi inaugurate din aprilie 2016. Astfel, cu o frecventa de doua zboruri saptamanale, compania aeriana low-cost va deschide rute spre Barcelona, Bruxelles si Koln, la cele deja existente de la Aeroportul International Iasi. Aceste destinatii se adauga celor spre Paris si Munchen ce vor fi operate tot de operatorul Blue Air. Deocamdata nu se stie pretul biletelor pentru noile rute externe, acestea urmand a fi puse in vanzare in perioada urmatoare.

„Sunt trei destinatii externe noi operate de pe Aeroportul Iasi operate de catre compania Blue Air. Vorbim de trei destinatii premium, fiecare cu adresabilitatea sa. In total, de la Iasi avem 14 destinatii externe. Toate cele trei companii, respectiv Tarom, Wizz Air sau Blue Air vand foarte bine. In perioada urmatoare vor mai fi schimbari si in ceea ce priveste frecventa rutelor de zbor „, au mentionat reprezentantii aerogarii iesene. In prezent, de la Iasi sunt operate zboruri catre destinatii precum Londra, Torino, Roma, Milano, Tel Aviv sau Viena. Toate cursele deschise in decursul anului urmator vor fi incluse in programul de vara. Intre Aeroportul Iasi si cel de la Suceava a izbucnit un conflict dupa ce ultimul a redus drastic tarifele de exploatare, lucru considerat ilegal de autoritatea ieseana. Concret, cei de la Iasi acuza aerogara de la Suceava de concurenta neloiala. „Vom notifica Consiliul Judetean Suceava pentru ilegalitatile savarsite in baza proiectelor de hotarare votate pentru reducerea tarifelor. Asta contravine tuturor normelor, din moment ce s-a votat reducerea de cel putin patru ori a tarifelor”, au adaugat cei de la Aeroportul International Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu