National

Nicusor Constantinescu: Sunt condamnat ca am adus un beneficiu judetului Constanta. E o rusine!

Publicat: 28 oct. 2015
1

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a sustinut miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a fost condamnat de Tribunalul Constanta, in prima instanta, la 3 ani si sase luni in Dosarul subfinantarii Centrului Militar Zonal (CMZ), desi mai fusese judecat si achitat de o alta instanta locala in 2014, in aceeasi cauza.

Pe parcursul conferintei de presa, Nicusor Constantinescu a reprosat instantei ca i-a fost incalcat dreptul la aparare, judecatoarea Cezara Suciu respingandu-i pe rand cererile de efectuare a unei expertize pentru reliefarea prejudiciului adus statului in Dosarul subfinantarii CMZ, de audiere a martorilor propusi de invinuit sau de judecare si aplicarea a pedepsei celei mai favorabile in raport cu cele doua Coduri Penale – asa cum prevede legea.

„Sunt nevinovat si nu sunt probe. Am platit 18.000 de euro, atat cat s-a considerat ca a fost prejudiciul adus CMZ prin neplata facturii telefonice. Cauza pentru care eram judecat trebuia sa se transforme in amenda administrativa, dar mi s-a ignorat acest drept. E o rusine ce s-a intamplat in acest dosar. Ma voi apara pana la ultima parghie permisa de lege. Voi face apel si voi cere expertiza, audierea martorilor si probarea ca sunt nevinovat.

Este trist ca se intampla astfel de abuzuri, nu am furat nimic (…) mi s-a respins o expertiza care sa confirme sau nu ca am creat un prejudiciu. Nu au fost audiati martorii pe care i-am solicitat (…) Sunt acuzat si condamnat ca am adus un beneficiu judetului Constanta, ca am initiat si votat o hotarare de Consiliu Judetean prin care am repartizat spatii pentru ISU si Serviciul Arhivelor Nationale in incinta CMZ, cladire aflata in patrimoniul Judetului Constanta, acolo unde mai repartizasem spatii si pentru STS, in 2011″, a explicat acesta.

Nicusor Constantinescu a precizat ca nu stie de ce este judecat de doua ori in acheeasi cauza.

„Nu stiu de ce sunt judecat de doua ori in aceeasi cauza. Judecatoria Constanta m-a achitat definitiv si irevocabil prin hotarare judecatoreasca. Asta nu ii dadea dreptul sa rejudece acest caz si sa ma condamne (…) Daca nu respectam hotararea de consiliu, as fi fost acuzat de neglijenta in serviciu. Nu sunt acuzat ca prejudiciez statul, ci ca am creat bunastare Judetului Constanta, ca am adus un beneficiu nu mie, sotiei, familiei mele, ci judetului Constanta”, a spus Nicusor Constantinescu.
Adauga un comentariu