Actualitate

Niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva! Iasul a intrat in Cartea Recordurilor intr-un mod rusinos!

Publicat: 21 ian. 2016
1

@ Niciodata in istoria judetului Iasi nu s-a mai intamplat asa ceva @ Cele mai importante institutii din judet au devenit tinta unor infractori, care au devalizat bugetul public in beneficiul lor personal @ Spagari sau acuzati de favorizarea infractorului, capii acestor institutii au ajuns acum dupa gratii @ Este o situatie unica la nivelul intregii tari

In ultima perioada, judetul Iasi a ajuns sa fie cap de lista intr-o situatie cu totul incredibila. Acum cateva luni de zile, nimeni nu se astepta sa se ajunga aici, insa lucrurile au luat o intorsatura neplacuta pentru ieseni. Practic, Iasul a ajuns sa se numere printre cele mai corupte judete din tara, dupa ce sefii principalelor institutii au fost saltati de organele de ancheta, pentru diferite fapte de coruptie.

Astfel, s-a ajuns ca institutiile respective sa fie acum conduse de persoane care, la inceputul actualului mandat nu aveau prerogative pentru acest lucru. Faptul ca primarul Gheorghe Nichita se afla in arest, iar Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean, a fost trecut pe linie moarta de instanta pentru fapte de coruptie, arata ca Iasul a devenit un judet plin de coruptie si ca investitorii prefera sa ne ocoleasca, pentru a nu intra in acest cerc vicios. Cei doi si-au castigat mandatele de primar si respectiv sef al Consiliului Judetean in anul 2012, insa in decursul anului trecut, amandoi au fost luati pe sus de procurori, dupa ce s-a constatat ca se fac vinovati de fapte de coruptie.

Nichita a fost acuzat de abuz in serviciu initial, dupa ce a pus Politia Locala din subordinea sa sa o urmareasca pe amanta. Ulterior, primarul a fost retinut pentru o spaga colosala, de peste 1.5 milioane euro, in legatura cu implementarea unui proiect la nivelul orasului. Adomnitei nu a fost nici el mai breaz. Liberalul a fost retinut o vreme, iar in prezent se afla sub control judiciar, cu interdictia ocuparii functiei, pentru ca si-a acoperit subalternii intr-un caz de coruptie privind promovarea judetului.

Faptele de coruptie au facut ca la nivelul primariei, functia sa fie preluata de viceprimarul Mihai Chirica, in vreme ce la Consiliul Judetean, prerogativele au fost preluate de vicepresedintele Victorel Lupu. Acestia coordoneaza activitatea institutiilor de aproape un an de zile, de cand Nichita si Adomnitei au dovedit ca nu sunt decat niste infractori de drept comun, care au supt din bugetul iesenilor. Culmea, si Prefectura Iasi a ramas fara conducere, dupa ce fostul prefect Dan Carlan a preferat sa se retraga, dupa instalarea Guvernului Ciolos. Pus tocmai de Nichita pe functia de prefect, Carlan nu a rezistat prea mult dupa caderea Guvernului PSD condus de Victor Ponta. Locul lui Carlan a fost preluat de subprefectul Bogdan Abalasi. Nicaieri in alt judet din tara nu s-a intamplat ca sefii prefecturii, ai primariei resedinta de judet si ai Consiliului Judetean sa nu se mai regaseasca pe functie in plin mandat. Acestia nu sunt singurii demnitari din judet care au plecat din functie ca urmare a anchetelor procurorilor sau dupa schimbarea Guvernului. Cu toate acestea, nu au reusit decat sa faca judetul de ras prin prisma faptelor de coruptie pe care le-au comis.
Comentarii
  • Partidele din Iasi sunt o rusine pentru acest oras.Pe langa acesti infractori mai sunt multi care se cred intangibili in fata legii.Vor cadea si ei,dar care sunt costurile pentru a oras?

  • Dacă mai adăugăm și „aleșii” de la orașe și multe comune din județ tabloul corupției din partea mafiei PSD-iste este complet. Poate publicați un articol cu toți penalii din județ, care nu mai apucă pe funcții, alegerile. Ultimul săltat fiind baronul de Hârlău, Cernescu care în 14 ani de mandat și-a tras el și neamurile o avere la care mulți nici nu visează.

  • carlan prefect !! cea mai mare cacofonie !!ar trebui pusa in cartea de gramatica.
    poate intra in cartea recordurilor ca cea mai proasta gluma !

  • Toti sunt confectionati din acelasi aluat, dar daca ii socotesti mai bine la PNL sunt mai multi infractori : Fenechiu, Chiuaru, Adomnitei, fostul prefect si mai sunt…

  • Toate scursurile si toti banditii s-au infiltrat in posturi cruciale ca sa aiba de unde fura si pe cine jefui, doar pentru ca iesenii le-au permis toate astea. Ce motive ar mai avea sa sa planga acum? Isi cam merita soarta, din pacate.

  • DE CE PLÂNGEȚI MELTENILOR, NU I-AȚI VOTAT PE MÂRLANII ACEȘTIA ? ANIMALUL DE ADOMNIȚEI NU A CONDUS EDUCAȚIA DIN ROMÂNIA ? UITAȚI CE FEȚE AU, DARĂMITE CĂ V-AU CONDUS, MELTENILOR !!!

Adauga un comentariu