Sport

Nicio zi de pauza! Ieseanul Bogdan Ionut Apostol se muta la Venetia

Publicat: 03 aug. 2014
1

La Klosters, în Elvetia, în cadrul Campionatelor Europene individuale pentru juniorii de 18 ani, perechea Bogdan Ionut Apostol Nicolae Frunza a cucerit medaliile de bronz ale competitiei în proba de dublu. Au urmat apoi Campionatele Europene de tenis pe echipe (European Summer Cups), cu o prima zona C, de calificare la turneul final. La turneul preliminar de la La Rochelle, din Franta, echipa României, alcatuita din tinerii tenismeni Bogdan Ionut Apostol (18 ani, originar din Iasi si legitimat în prezent la CSM Pascani), Nicolae Frunza si Bogdan Borza, sub conducerea capitanului nejucator Ionut Moldovan, a reusit doua victorii de senzatie cu 3-0 în fata echipelor din Israel si Italia (campioana europeana en-titre) si chiar daca a fost si un 0-3 în fata gazdelor franceze, tricolorii nostri s-au calificat la turneul final de la Venetia, din perioada 4-6 august 2014.

Citeste si: Victorie pentru ieseanul Bogdan Apostol

La turneul final din Italia, pentru echipele nationale de tenis cu jucatori sub 18 ani, participa 8 formatii: Cehia, Franta, Germania, Marea Britanie, Polonia, Romania, Slovacia, Spania.

Dupa turneul final de la Venetia, ieseanul Bogdan Ionut Apostol va ajunge la arenele CFR Iasi, acolo unde a pus pentru prima data racheta de tenis în mâna sub conducerea antrenorului Vergil Aghion, pentru a evolua la turneul international “Trofeul Municipiului Iasi”, competitie din calendarul mondial ITF, cu premii totale de 15.000 dolari, programata în perioada 9-17 august 2014. Câstigatorul turneului iesean, acolo unde primul favorit este belgianul Kimmer Coppejans (20 ani, locul 204 ATP, care în urma cu doi ani a câstigat turneul juniorilor de la Roland Garros), va primi 27 puncte în clasamentul ATP si un premiu impozabil de 2160 dolari.

Citeste si: Bogdan Apostol s-a oprit in semifinale la Campionatul European

Citeste si: Ieseanul Bogdan Apostol ia startul la Campionatul Mondial pentru juniori
Adauga un comentariu