Actualitate

Nici sotiile nu le sunt atat de devotate. Managerii spitalelor sunt la mana lor

Publicat: 16 dec. 2013

@ Sunt multumiti de serviciile lor si nu le-ar schimba cu vreo tinerica cu fusta scurta si decolteu generos @ „Nu imi doresc un manechin pentru ca nu vreau sa muncesc in locul ei”, spune unul dintre manageri @ Seful unui spital din Iasi se considera norocos pentru ca are cate una in fiecare zi @ Sunt devotate, discrete si pot pastra un secret cu sfintenie

Managerii spitalelor sunt extrem de multumiti de serviciile secretarelor si spun ca nu le-ar schimba cu vreo tanara cu trup de manechin, fusta scurta si decolteu generos. Multe dintre ele fac aceasta meserie de peste 20 de ani, iar unele se pregatesc de pensionare. Atunci cand au preluat functia de sef in spital nu s-au grabit sa inlocuiasca secretara. Aceste femei le cunosc toate toanele, stiu cand trebuie sa insiste si cand trebuie sa taca. Nimeni nu trece dincolo de usa managerului fara a sti secretara, poate dupa ora 16.00, cand aceasta si-a terminat programul.

Mariana Savastre are 23 de ani de cand este secretara la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi. De cand se afla in acest post, a avut patru sefi si spune ca a vrut de multe ori sa plece. „Intr-adevar am o vechime in functie si imi place ceea ce fac. Am vrut de multe ori sa plec din cauza salariului, care este mic. M-am inteles si cu fostii manageri si eu cred ca am o relatie foarte buna si cu actualul manager”, a declarat Mariana Savastre. Managerul spitalului spune ca doamna Mariana este secretara perfecta. „Nu imi doresc o alta secretara. Eu nu vreau o secretara cu o anumita inaltime, greutate, foarte tanara, pentru ca nu vreau sa muncesc in locul ei. Doamna Mariana este o femeie deosebita si nu am ce sa-i reprosez. Este perfecta pentru o secretara de manager. Nu barfeste in alte birouri, pentru ca daca ar fi recurs la asa ceva, eram primul care lua masuri”, a declarat dr. Lucian Eva, manager la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

Lenuta, preferata managerilor de la Spitalul Sf. Maria

O alta secretara de neinlocuit este Lenuta Nicoara, de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Aceasta este caracterizata de fostul manager, cu care a lucrat mai bine de 15 ani, drept o femeie discreta, care isi face meseria cu mare responsabilitate. „Nu am inlocuit niciodata secretara cat am fost manager la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi si sa tot fie vreo 20 de ani. Am pastrat-o pentru ca eu sunt pentru stabilitate. Ca sa fii o buna secretara, trebuie sa ai o serie de abilitati pe care le prinzi greu. Lenuta are aceste abilitati. Este o persoana cu talent artistic, picteaza, si scrie foarte frumos. Secretariatul este de mare importanta pentru ca este locul de impact maxim pentru public. Pot sa spun, fara nicio retinere, ca Lenuta este o secretara perfecta”, a declarat prof. dr. Marin Burlea, senator USL. Lenuta Nicoara va renunta de la 1 ianuarie 2014 la post pentru ca se pensioneaza. Modesta, secretara a refuzat sa spuna macar cateva vorbe despre tainele acestei meserii.

Managerul Glod: „Nu am de gand sa schimb secretara”

O alta secretara din sistemul sanitar iesean, care are ani vechime, este Doina Teodorescu, de la Spitalul Cai Ferate din Iasi. „Stiti cum se spune: cand vine un manager nou in functie, intai schimba secretara si apoi biroul. Eu nu am schimbat nici secretara, nici biroul. Doamna Teodorescu este de prin ’94 – ’95 secretara spitalului. Daca ar fi sa aleg o alta secretara, ar conta competenta si abilitatile. Cu doamna am lucrat si in perioada 2000 – 2004 cand am fost manager si nu am avut divergente. Este un om echidistant, are acea discretie de care este nevoie. Nu am de gand sa schimb secretara”, a spus dr. Mihai Glod, manager la Spitalul Cai Ferate Iasi.

Managerul cu cate o secretara in fiecare zi

Poate cel mai fericit manager este dr. Emil Anton, de la Maternitatea Elena Doamna. La unitatea medicala mentionata, secretara se schimba aproape zilnic. De aproape doi ani, fosta secretara a devenit asistent social si a parasit postul. De atunci nu s-a mai putut angaja altcineva, postul fiind blocat. „Eu nu am secretara. Postul este blocat si atunci, prin rotatie, farmacista sau asistente medicale fac si munca de secretariat. Nu stiu daca postul se va debloca”, a spus dr. Emil Anton. Doar la Institutul de Boli Cardiovasculare si Institutul Regional de Oncologie sunt angajate doua secretare, care abia invata tainele acestei meserii.
Comentarii
 • Exista persoane carora valoarea profesionala le este recunoscuta si totodata valorificata in interesul organizatiei. Jos palaria in fata lor.

 • STOP CRIMEI IMPOTRIVA ANIMALELOR!
  OPRITI UCIDEREA CAINILOR CIOBANESTI LUCRATORI DE CATRE VANATORII ROMANIEI PE PROPRIETATILE PRIVATE.
  DESFIINTAREA Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România
  DESFIINTAREA AJVPS IASI
  OPRITI CORUPTIA IN ROMANIA
  ROMANI LUATI POZITIE IMPOTRIVA UCIDERII CAINILOR CIOBANILOR LA TARA CARE NU AU SUPORT DIN PARTEA LEGII SI A GUVERNULUI ROMANIEI
  OPRITI VANATORII MALEFICI SI UCIGASI.
  DE PESTE 60 DE ANI DE CAND NE-AU INVADAT COMUNISTII NE UCIDETI CAINII CIOBANESTI LUCRATORI PE MOTIV CA MANANCA IEPURI.DAR VOI VANATORI CARE ATI BRACONAT TOT CE EXISTA VA ASCUNDETI CA NISTE LASI SI TICALOSI DUPA MINCIUNA ACEASTA.
  CINE UCIDE UN CAINE SI IN SPECIAL UN CAINE CIOBANESC CARE LUCREAZA PENTRU MANCAREA PE CARE O PRIMESTE SI MAI BUCURA SI COPILASII MICI CU CARE SE JOACA IN TIMPUL LIBER,ESTE N UN CRIMINAL JOSNIC SI PERICULOS,IAR STATUL ROMAN care accepta ESTE IN EGALA MASURA COMPLICE
  AJUNGE!

Adauga un comentariu