National

Nici acum nu a ajuns in Tribunal dosarul capitanului Ratoi

Publicat: 17 ian. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:9211;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Politistul l-a batut pe cetateanul francez Didier Corroller, patronul unei firme din Iasi •Cazul poate degenera intr-un scandal diplomatic

La o saptamana dupa ce surse neoficiale din interiorul Parchetului Militar Iasi au anuntat ca dosarul capitanului Cristian Ratoi din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Economice a Politiei Municipiului Iasi (fiul primarului Neculai Ratoi), acuzat de abuz in serviciu, este finalizat, acesta nu a ajuns inca in Tribunalul Militar. De ce? Pentru ca prim procurorul Parchetului Militar, Mihai Stefan, nu a semnat inca rezolutia de trimitere in judecata.

Reamintim ca, pe 15 septembrie 1999, capitanul Cristian Ratoi, insotit de doi colegi, a descins la Casa de amanet Nantes, care apartine cetateanului francez Corroller Didier si a luat de la acesta o geanta cu acte. Pentru ca francezul l-a amenintat ca-l va reclama, capitanul Ratoi l-a lovit cu usa, provocandu-i unele leziuni. Acestea au fost constatate de medicul legist, care a eliberat si un certificat in acest sens, atasat la dosar.

Procurorul militar Irinel Rotariu, cel care a cercetat cazul, a constatat, se pare, vinovatia lui Ratoi, pentru ca dosarul a fost, dupa spusele avocatei partii vatamate, Ioana Moisescu, plin de probe concludente si acuzatoare pentru politist. Gradul procurorului Rotariu insa nu-i permitea trimiterea in judecata a lui Ratoi, astfel ca a fost nevoie de semnatura lui Mihai Stefan. Acesta insa intarzie semnarea rezolutiei. „Nu am primit nici acum vreun act care sa-mi anunte trimiterea in judecata la Tribunalul Militar a capitanului Ratoi. Nici avocata mea, Ioana Moisescu, nu stie sa fi fost trimis politistul in judecata”, ne-a declarat, recent, Didier Corroller.
Adauga un comentariu