Actualitate

Nichita le-a pregatit iesenilor inca un bir! Iata ce taxa veti plati in plus

Publicat: 12 mai 2013
1

@Primaria a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare @Aprobarea acestuia va duce la instituirea unei noi taxe @ Taxa speciala de salubritate va intra in vigoare cel mai probabil incepand cu luna august

Incepand cu prima zi din luna august, municipalitatea va institui o noua taxa speciala de salubrizare pentru colectare, transport, depozitare si neutralizare a deseurilor menajere si asimilabile acestora, pentru toti utilizatorii serviciului – persoane fizice si persoane juridice. Vizati de aceasta noua taxa sunt toti cei care nu au incheiat contract cu operatorul serviciului de salubritate, direct sau prin asociatiile de proprietari sau al caror contract a fost reziliat ca urmare a neplatii serviciului de salubrizare. Cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii persoane fizice asociate este de 10,80 lei/luna/persoana. Cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii persoane fizice din gospodarii individuale este de 18,00 lei/luna/persoana. Cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii persoane juridice este de 111,00 lei/mc. „Taxa speciala de salubrizare va fi actualizata impreuna cu tariful de salubritate, printr-o Hotarare a Consiliului Local. Utilizatorii persoane fizice sunt obligati la plata taxei in functie de numarul de persoane din fiecare familie, respectiv numarul locatarilor existenti la adresa respectiva. Platitori ai taxei speciale de salubrizare vor fi si chiriasii imobilelor aflate in proprietatea statului, a Municipiului Iasi sau proprietate privata si care nu au incheiate contracte cu operatorul serviciului de salubritate sau ale caror contracte au fost reziliate. Utilizatorii persoane juridice sunt obligati la plata taxei in functie de volumul de deseu generat lunar. Volumul de deseu generat de catre aceste categorii de beneficiari va fi comunicat de catre operatorul de salubritate”, au anuntat reprezentantii Primariei.

Taxa speciala va fi una trimestriala

Taxa speciala de salubrizare se va achita trimestrial, cu termen de plata in patru rate egale, astfel: 31 martie, pentru lunile ianuarie, februarie, martie; 30 iunie, pentru lunile aprilie, mai, iunie; 30 septembrie, pentru lunile iulie, august, septembrie; 30 noiembrie, pentru lunile octombrie, noiembrie, decembrie. „In situatia in care ulterior impunerii, utilizatorii incheie contracte cu operatorul de salubritate, acestia nu mai datoreaza taxa speciala de salubritate, incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a incheiat contractul. Neplata taxei la termenele stabilite atrage dupa sine calculul si plata majorarilor de întârziere precum si aplicarea masurilor de urmarire si executare silita prevazute de O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicat”, au mai precizat reprezentantii municipalitatii.




Comentarii
  • Salubris trebuie sa aiba in vedere ca numarul de persoane trecute in listele de plata la blocuri variaza de la o luna la alta.Multi pleaca in strainatate pe diverse termene ,elevii in vacanta la tara,etc. Asociatiile ar trebui sa raporteze telefonic lunar numarul de persoane care trebuie incluse in factura lunara. In prezent se factureaza o cifra fixa de persoane ne tinand cont de aceste fluctuatii.Cum ar trebui procedat. Asociatiile fac listele de plata cu locatarii din bloc in luna respectiva si incaseaza banii care ulterior sunt virati la Salubris iar Salubris sa emita urgent factura pentru suma incasata.In acest fel se poate insaca corect banii pe numar de persoane.

    • pe salubris ii intereseaza banii la fel si pe nichita nu corectitudinea.banii,banii pt salarii si slava domnului ca la salubris sunt,banii pt buget,alegeri etc etc

  • Taxele se tot maresc permanent in schimb noi nu beneficiem de nimic bun. De exmplu pe strada mea Aleea Rozelor in spatele liceului Cantemir, cosurile cu gunoi noaptea le gasesti pe mijlocul strazi. Asta se intampla din caza ca firma care a inlocuit canalizarea a stricat locul de depozitare, au terminat lucrarea, au plecat si au lasat cosurile de depozitare pe marginea strazi care este si asa ingusta. De ce nu se amenajeaza asa cum este in alte locati locuri inchise cu gardut ca sa nu mai fie impinse pe srada noaptea.

  • Tatarasul e PLIN de gunoaie! Ce taxa sa mai platim? Se face curatenie atunci cand se face cu maturi din crengi ca pe timpuri stravechi!

  • Cel mai bun primar. Ne face codouri permanent.Iasul este fruntea.Avem cea mai scumpa apa, si apa meteorica , cel mai scump gunoi si vom acea si reciclarea lui, suntem cei mai grazavi.Nu am putea imprumuta acest primar iubitor si altora prin Republicile Congo???

  • Revoltator! Taxa este chiar foarte mare, in raport cu serviciile prestate. Pai numai salubritatea la o familie cu 2 copii costa 40ron pe luna – daca stai la casa costa 72ron pe luna – e imens si nejustificat. Cel mai probabil acesti bani in plus vor acoperi gaurile de prin bugetul primariei, cauzate de celelalte lucrari nesolicitate de ieseni….
    As vrea sa vad si eu care e justificarea economica pentru aceste sume, in conditiile in care gunoiul se aduna tot neselectiv, sta cu saptaminile si duhneste, si intreg orasul e cam cocina, maidanezii sunt mai multi ca oricind, etc. Ce sa mai vorbim, prost e cine da, nu cine cere! Votati Nichita in continuare! Dar mai intii, numarati-va paralele de prin buzunare, ca nu stiu daca o sa va mai permiteti sa stai in Iasi!

  • deci primaria face minim 1 milion de euro pe luna din taxa pe gunoaie; vi se pare orasul asta atat de curat pe cati bani se duc pe gunoaie? eu de 4-5 ani sau mai bine n-am vazut nici o schimbare majora la capitolul curatenie

  • Pretul la Salubris este facut prin impartirea cantitatii de gunoi ce intra in depozit (groapa de gunoi)care se imparte la 326400 de locuitori ai Iasului si da pretul pe care il percepea Salubrisul populatiei.
    Problema este ca Salubrius mai mai ofera servicii de salubrizare si in Tomesti, Dancu, Ciurea, etc. care nu sunt luati initial in calcul la stabilirea pretului si astfel se ajunge in total 450000 mii de locuitori la care se face serviciul de salubritate.
    Si asfel se ajunge ca Salubrisul sa aiba 12 miliarde vechi in plus care sunt veniturile lor lunar, inmultiti cu 12 siva da o suma colosala.
    Unde se duc banii astia si cine ii foloseste ca orasul tot murdar si prafuit este

  • sa ne clatim coa ie le in supa lu ficele lu nichita taraturi ca si el si masa rapeni cu taxele m a tii la dorohoi cu tine ! ati ales sugeti mie lu

Adauga un comentariu