Eveniment-Social

Nichita ia toti banii la rectificare. Primarii comunelor ameninta cu revolte

Publicat: 26 sept. 2012
1

@ Primarii ii asteapta pe parlamentari in colegii doar pentru a-i scoate afara @ Asta deoarece liderii USL nu reusesc sa obtina fonduri guvernamentale in vederea modernizarii comunelor @ Mihai Mihalache, primarul din Schitu Duca, promite sa-i reduca la 3 procente credibilitatea parlamentarei Luminita Iordache, care a candidat la parlamentare in colegiul I @ Sumele alocate municipiului Iasi, despre care se vorbeste la rectificarea de buget, le dau frisoane primarilor @ „Doar nu o sa imparta Gigi cu mine”, spune Stefan Timofte, primarul din Tomesti

Consilierii locali se pun vineri pe impartit milioanele. O rectificare de buget aduce o suplimentare de aproape 20 de milioane de lei la bugetul local al municipiului. Suplimentarea reiese in principal din alocarea guvernamentala de 14 milioane de lei reprezentand cotele defalcate din TVA si circa 5,7 milioane de lei din rambursari din finantarile la proiectele europene dar si din prefinantari.  Plusul de aproape 20 milioane de lei care va fi repartizat  in principal care invatamant, capitol care urmeaza sa primeasca un plus de 9,25 milioane de lei la capitolul cheltuieli de personal, fiind reduse in acelasi timp cu 1,2 milioane de lei, cheltuielile cu proiectele de finantare din fonduri externe nerambursabile, derulate in invatamantul municipal. Invatamantul va primi in acelasi timp 4,68 milioane de lei pentru bunuri si servicii. Circa 4 milioane de lei vor fi destinate sustinerii proiectelor europene aflate in derulare  la primarie, in timp ce un milion de lei va fi alocat catre Citadin. Pe langa rectificarea bugetului, municipalitatea va discuta si repartizarea a 2, 8 milioane de lei din fondul de rezerva care va fi repartizat pe cheltuieli de personal, la Primarie, la Politia Locala, la Directia de Evidenta a Persoanelor, la crese sau Directia de Asistenta Comunitara.

„Doar n-o sa imparta Gigi cu mine”

Daca municipalitatea va primi insa o suma consistenta de la guvern, aceasta rectificare bugetara facuta de Consiliul Judetean condamna la saracie primariile din comune. In timp ce Primaria Iasi pregateste o rectificare de buget de aproape 20 de milioane de lei, CJ a impartit pentru datoriile mai vechi de 3 luni, un total de 12,3 milioane de lei pentru 94 de comune la care se adauga orasele Podu Iloaiei, Harlau si municipiul Pascani. Toate aceste unitati administrative se vor bate pe aceasta suma infima.

Sumele impartite primariilor, intre unul si trei miliarde de lei vechi, nu ajung nici macar pentru plata datoriilor. In aceste conditii, primarii ameninta ca oprirea banilor la centru va avea repercursiuni.  „Era bine ca premierul sa aiba in vedere si satele, dar se pare ca de la centru vine ideea asta ca nu ar mai fi nevoie de primari. Banii trebuiau dati de la guvern direct. Este un sistem gresit acesta cu plimbatul banilor. Eu am datorii pe lemne la sapte scoli de 150.000 de lei. In alti ani se faceau si 3-4 rectificari pe plus. Acum nu am vazut un cent. Candidatul USL din Colegiul I va fi sustinut sa ajunga la 3 procente din simpatie, asa cum a venit initial doamna Luminita Iordache, cand mi-a dat-o partidul in primire sa o fac parlamentar”, a amenintat Mihai Mihalache.
Nici la Tomesti situatia nu este mai roz, primarul Stefan Timofte declarand ca bugetul „jumulit” cu care asteapta iarna nu-l incanta prea mult. „Pana la urma, nu o sa imparta Gigi nimic, nici cu mine, nici cu altii”, a declarat primarul Tomestiului.
Comentarii
  • Două cozi de topor, două tărăboanțe care cară voturi pentru partid,două slugi la doi stăpâni. Mihalache, ia fanfara și începe tromboneala printre fraierime că altfel pierde Titulescu și vă duceti .ulii de suflet. Tu ca tu, că mai cânți și pe la alte mese, dar stăpânul tău este încolțit de către DNA, la fel și al lui Timofte care este TransformatoRelu.

  • Din bataus a ajuns primar Timofte asta, la fel si Adascalieti si altii de prin politica. Cam asta e politica in tara asta: legea pumnului! Votati prostilor pentru un kil de faine si un litru de ulei. RIP Romania!

  • esti prea prost ca sa intelegi timofte nu este primarul meu nu l-am votat dar tranzitez zilnic tomestiul si reusesc sa fac diferenta in orice anotimp diferenta in ce face primarul tomestiului si ce nu face primarul iasului asa ca te invit sa te convingi dar nu mai umbla galben la gura si nu mai arunca cu noroi chiar daca nu iti platesti taxele si impozitul

  • DOMNBUL TIMOFTE,asa merita scris ,cu litere mari.A fost unul din cei mai buni KARATE-KA ai Romaniei.Adascalitei a fost un cacacios ca si in politica.Faceam antrenamente cu TIMOFTE SI BATEA CATE 3*-** LA UN ANTRENAMENT.Pe rand bine-inteles.A fost fenomenal.Daca voi il considerati bataus…!!treaba voastra.Eu sunt in Italia si am auzit lucruri marete de el si ca a ridicat TOMESTIUL.Din cate stiu sunt multi sportivi in politica in Romania si in lume.Dar TIMOFTE ESTE UN OM,,JOS PALARIA,,CU MULT RESPECT MAESTRE..!!

  • ma bucur ca mai sunt si altii care vor sa arate si calitatile bune ale primarului din tomesti un primar care a reusit sa faca ordine in comuna lui sa puna la respect smecherasii de cartier sa se gospodareasca si in favoarea cetateanului nu numai pe el insusi sa fie sanatos nu a fost votat pe un kil de faina asa cum afirma latraii ci pe meritul sau ,, cum iti asterni asa dormi,,

Adauga un comentariu