Actualitate

Nichita i-a facut o promisiune incredibila lui Fenechiu. Primarul Iasului s-a tinut de cuvant pana la capat

Publicat: 14 aug. 2015
1

@ In joc se afla soarta unor directori ale unor importante institutii din Iasi @ Desi sunt membri ai PNL, acestia rezista numai datorita sprijinului politic asigurat de Nichita

Desi USL nu mai exista de mai bine de un an de zile, mai multi liberali ieseni parca nici nu au avut parte de vreo emotie de teama sa fie schimbati din functie. Prietenia dintre primarul Gheorghe Nichita, liderul PSD Iasi, si Relu Fenechiu, fostul presedinte al PNL Iasi, pare ca dainuie si acum. Chiar daca Fenechiu nu mai este in PNL, fiind in inchisoare pentru fapte de coruptie, legatura pare sa se fi pastrat. Imediat dupa ce s-a rupt USL, liberalii au adoptat o rezolutie privind iesirea totala de la guvernare. Acest lucru nu s-a intamplat si in teritoriu, unde unii directori PNL au ramas in continuare pe functii. Cazurile de la Iasi sunt notorii. Desi au ramas in continuare in PNL, o parte din directorii institutiilor deconcentrate nu au avut nicio problema in a lucra pentru PSD.

Printre directorii liberali care au ramas nestingheriti in functie se numara Anghel Ficu, consilier local si director al Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale Nord-Est. Fostul Sapard este controlat de ceva vreme de liberali, dupa ce la sefia acestei institutii s-a aflat si Liviu Bulgaru, actual consilier judetean PNL. Un alt membru PNL care si-a pastrat functia este si Radu Grigoras, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara. De altfel, nici in cazul acestuia nu s-a pus problema vreunei schimbari din functie odata cu ruperea Uniunii Social Liberale. Unul din cei mai vechi liberali care a rezistat pe functie este Corneliu Cretu, directorul la Administratia Bazinala de Ape Prut-Barlad. Cretu, apropiat al lui Relu Fenechiu, a fost mai mereu la conducerea acestei institutii, desi pe numele sau au fost inregistrate numeroase plangeri. Cretu a bagat institutia in diverse scandaluri de coruptie insa de fiecare data a scapat basma curata si si-a pastrat functia bine-mersi. De altfel Gheorghe Nichita nu a avut nimic de obiectat la adresa lui in toata aceasta perioada. Nichita a decis sa mai pastreze si alti liberali pe anumite functii cheie, cu toate ca mai multe voci din PSD Iasi au cerut schimbari in structurile institutiilor respective.

Director liberal si la primarie

Liviu Bratescu, consilier judetean PNL, este de cativa ani de zile la conducerea Ateneului Tatarasi, institutie de cultura subordonata direct Primariei Iasi. Niciun moment nu s-a pus problema ca dupa ruperea USL Bratescu sa se numere printre cei care vor fi inlocuiti din functie. Si consilierul judetean Constantin Serban isi vede linistit de treaba la Palatul Copiilor. Directorul liberal se afla in subordinea Inspectoratului Scolar Judetean. Chiar si in aceste conditii, desi aceasta institutie apartine PSD, in cazul sau lucrurile au batut pasul pe loc. Un alt consilier judetean ce si-a gasit un post caldut este si liberalul Petru Dascalu. Acesta ocupa o functie de conducere la filiala de la Bacau a Administratiei Bazinale de Ape Siret.

Niciunul nu are emotii

Pe un post de conducere la nivelul institutiilor iesene se afla si Paul Ciobanu, un liberal aflat la carma Administratiei Judetene a Finantelor Publice Iasi. Pana in prezent nici nu s-a pus problema ca acesta sa fie schimbat din functie. Alti doi liberali, ambii consilieri locali, isi vad si ei bine mersi de functiile din institutiile publice. Sorin Trandafirescu, fost sef la CFR, ocupa in continuare un post caldut in Regionala de Cai Ferate.

La acelasi nivel este si Laurentiu Navodarau, de asemenea consilier local PNL. Acesta detine functia de inspector de management in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, autoritate controlata de social-democrati. In judetul Iasi o multime de liberali se afla la carma unor institutii gestionate de Consiliul Judetean Iasi. Dupa ce Cristian Adomnitei a fost trecut pe linie moarta, CJ a fost preluat in totalitate de PSD. Cu toate acestea, in majoritatea institutiilor directorii liberali au ramas pe functie. Este cazul lui Marius Bodea, directorul Aeroportului International Iasi, Monica Pandelea, director la Camera Agricola Iasi sau Dan Lungu, seful Muzeului Literaturii Romane Iasi. Directori cu cariera in PNL Iasi mai sunt si la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca si la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate.
Comentarii
 • Acesti oameni sunt slugile lui Fenechiu,Adomnitei si Nichita,nicidecum directori.Din pacate sunt multi care nici nu sunt ieseni,nu au nici o legatura cu orasul Iasi.Dupa alegeri,sper ca acesti parveniti sa fie curatati.Mai sunt unii care in nemernicia si prostia lor mai detin si 2 sau 3 servicii,ei nefiind capabili sa duca macar un post.

 • Ati scris un articol amplu anul trecut cu ocuparea posturilor la APDRP de catre membrii PNL.
  Anul acesta ati pierdut din vedere concursul organizat in 13 august la AFIR unde secretara PNL- Calina Ungureanu este declarata cistigatoarea unui post in CRFIR Iasi, urmare concursului organizat, in care unul din membrii comisiei a fost tocmai seful ei, Anghel Ficu!
  Si a cistigat cu nota mare!!
  A invatat mult fata!!!
  Cred ca a avut foarte multe emotii cu seful in comisia de concurs!!
  Bravo fata!!!
  Ciinii latra, caravana trece…
  Da acum nu a mai latrat nimeni…caravana a trecut in liniste.

 • Pai cu cine fura Nichita nu cu Fenechiu si Carlan chiar daca conduceau partide diferite.
  Partidele pentru astia 3 au fost niste anexe pentru imbogatirea lor.
  Asa ca dece sa ni miram ca directori liberali mai sunt la conducere acum

 • Imi este GREATA de toti psd-istii,pnl-istii,unpr-istii la un loc !!Niste hahalere ilicite,cu rezultate zero barat!!Numai la masluit valoarea contractelor,se pricep,ca au „pavaza’ sus pusa!!SILA !!

 • Oameni pusi pe functii,numai pentru ca fac parte din partid.In rest sunt niste profitori,slab pregatiti profesional,care ocupa locul altor oameni capabili.Cu acesti oameni, iti este rusine ca esti iesean.

 • Dar de intoarcerea mea,TUDOSE la TERMOSERVICE de ce nu spuneti???Sunt sef la MARKETING stau sus in birou linistit si meditez pt ziua de maine 17 aug ca doara e concurs pt director!!Cine castiga/eu nu CHIRITA,NU ANDRIES ,NU BODOGA,,,SALARUL MERGE NOI CU SPAGA STAM!!!!Hai camai am un bumerang de facut/aici in birou nu ma deranjeaza nimeni

  • Ar trebui sa nu stai linistit Tudore ca oricum te i-a taifunul si pe tine sa nu crezi ca ai scapat ca te-au pus stapanii tai la adapost.
   Vei avea si tu proble si stapanii tai, asa ca nu te bucura.

Adauga un comentariu