Actualitate

Nichita a fraudat deja alegerile parlamentare in oras?

Publicat: 23 nov. 2012
1

@ Primarul si-a cumparat cu un milion de dolari de la bugetul local „simpatia” a peste 20.000 de votanti, cadorisiti cu ajutoare la alegerile locale @ Alegerile parlamentare se vor derula pe aceeasi reteta, in prezent municipalitatea lucrand la stabilirea beneficiarilor si a cuantumului „ajutoarelor electorale”

USL Iasi va cumpara cel putin 20 la suta din voturile care vor fi exprimate pe municipiul Iasi. Ca si la alegerile locale, USL Iasi va folosi banii publici pentru a mitui electoratul. Astfel, liderul USL Iasi, Gheorghe Nichita, va plati si in aceasta campanie electorala ajutoare sociale pensionarilor, asistatilor social etc. Primele calcule arata ca vor fi cel putin 20.000 de beneficiari. Avand in vedere ca populatia cu drept de vot a municipiului este de circa 200.000 de oameni, rezulta ca aproape 10 la suta din votanti vor fi cumparati. Mai mult decat atat, tinand cont ca prezenta este de 50 la suta, USL poate spera ca a cumparat deja 20 la suta din voturi. Calculele sunt valabile daca toti cei care vor primi bani de la primarie se vor prezenta la vot si vot vota in favoarea Uniunii. Experienta ultimelor alegeri arata ca lucrurile nu vor sta altfel.

USL cu sansele, opozitia cu sperantele

Cel putin o cincime din electoratul activ din municipiu este deja acontat de USL. Educat in spiritul electoral, cu ajutoare camuflate sub ajutoare de urgenta, electoratul traditional al PSD ar urma sa fie activat in urmatoarea perioada cu o noua serie de „cadouri”. Candidatii sustinuti de Alianta Romania Dreapta se asteapta ca municipalitatea condusa de PSD-istul Gheorghe Nichita sa bage din nou aspiratorul in bugetul local pentru a-si atrage inca o data, daca mai era nevoie, ajutorul a peste 20.000 de asistati social sau pensionari cu venituri mici, masa de votanti cea mai activa si mai usor de manipulat. „Eu am condamnat intotdeauna aceste masinatiuni, prin care, in preajma alegerilor, la primarie se gasesc resurse extrem de generoase, din care se impart zeci de mii de ajutoare. Chiar daca in timpul anului, numarul de persoane care beneficiaza de acest tip de ajutoare este infim, in campaniile electorale, beneficiarii se inmultesc cu miile, asa cum s-a vazut si la alegerile locale, cand primarul a dat de o suta de ori mai multe ajutoare decat anul trecut. Legea este pervertita in acest mod de catre PSD la fiecare campanie”, a declarat Marius Spanu, parlamentar PDL pe municipiu.

Se pregateste iarasi milionul de dolari?

Cum reuseste PSD sa fure startul la alegeri? Intrebarea aproape ca nu mai are nevoie de raspuns, tichetele valorice cu numele primarului Gheorghe Nichita inscriptionat pe spate fiind deja brevet al PSD la Iasi. Cum si-au facut calculele cei din USL? Primarul a anuntat  in vara ca recensamântul efectuat în toamna anului 2011 arata ca la Iasi sunt circa 200.000 de locuitori cu drept de vot. Cum  prezenta la referendumul pentru demiterea presedintelui s-a plasat undeva aproape de 50 la suta , PSD si-a calculat o arie de racolare a votantilor de circa 20 la suta numai din randul asistatilor social si pensionarilor care par sa supravietuiasca mancand doar de alegeri.
Ajutoarele date la Iasi in general persoanelor cu venituri care ajung cel mult la minimul pe economie este de ordinul zecilor de mii. Astfel, 21.000 de pensionari se afla practic din start pe statul de plata al municipalitatii atunci cand vine vorba de ajutoare, acesta fiind numarul de beneficiari estimat la ultima pomana electorala. Cel putin 15.000 si-au ridicat de Paste tichetele cadou date de primarie la alegerile locale. Daca se adauga si cele 4.000 de persoane singure, cu handicap sau insotitorii persoanelor cu handicap, bifate pe lista de pomeni la alegerile locale, PSD pare sa fi adunat deja aproape un sfert din votantii activi. Potrivit calculelor, ajutoarele prin tichete cadou de cate 50 de lei pentru pensionari, ajutoarele de cate 200 de lei pentru asistatii social au stors de la bugetul local circa un milion de dolari in campania pentru alegerile locale, asta in conditiile in care primaria pare sa faca economie de curent in Iasi, iluminatul stradal functionand doar in anumite zone din municipiu. Cel mai probabil la finele acestei luni, ajutoarele ar urma sa fie stabilite, ca si cuantum, dar si ca numar de beneficiari. „Deocamdata, ajutoarele de urgenta pentru sarbatorile de iarna nu au fost stabilite, primaria fiind cea care va decide daca si cand vor fi distribuite, sub ce forma sau in ce cuantum”, a precizat Luminita Munteanu, sefa Directiei de Asistenta Comunitara din municipiu.
Comentarii
 • regret enorm ca asa un oras cu istorie si cultura deosebita cum e IASUL,s-a lasat atita timp fraudat de PSD,grupuri infractoare ca NECHITA,DASCALU,FENECHIU ,ADOMNITEI ETC. VA ADEMENESC CU POMENI ELECTORALI SI VOTATI CU OCHII INCHISI TOT PE CEI CARE V-AU SARACIT IASUL SI PE VOI.AU VENIT SI DE DATA ACEASTA LA USI CU POMENI.I-AM ALUNGAT,I-AM BESTELIT,SI CULMEA ERAU TINERI.CE VIITOR VA ALEGETI VOI TINERILOR???PACAT DE ANII VOSTRI CARE SE PIERD ADULIND UN SISTEM COMUNIST FRAUDULOS.DESTEPTATI-VA!

 • tatal nostru iliescu care ai fost si esti comunist, ne inveti in spiritul lui stalin, sarut minuta ta ,piinea ce neai dat-o noua astazi, sa ne-o dai si miine, s-avem burtile pline sa putem minti ,preasfintita fosila usl te iubeste ,antonel si ponta pe urme iti paseste ,stiu sa minta bine ptrecum iai invatat ,tata ilievici pcr iubeste,si acum ar vrea sa-l votam fortat…amin…si la cimitir

 • Dupa ce am vazut cum a reformat institutiile statului am regretat ca nu l-am votat pe d-l presedinte reformator Traian BASESCU.M-am hotarat, a cincea oara il voi vota nemijlocit.

 • ei hai mai draga,acum pentru o punga de faina si o sticla de ulei pe care nici pe aia nu o mai gasesti,sa-l votezi pe impotentul asta de nichita????? never ,never, niciodata,e prost dorohoianul asta daca crede ca asa il vor mai alege iesenii .Vrei sa te convingi maimutica?????

 • Ne-am saturat de vorbele goale aruncate de politicieni, si de prosteli de plata partiala si in rate si alte vrajeli electorale de prostit lumea ca sa nu mai iasa lumea in strada. Pentru ca aveti cinci milioane de euro, vrem INTEGRAL banii pentru ajutoarele legale de concediere, pina pe UNU dec. Cele cinci milioane de euro, de la SC Shine SRL din Galati din vanzarea fierului vechi de la CET , fac la cursul euro de zi, peste doua zeci si doua de milioane de lei noi, din care plata INTEGRALA pentru ajutoarele legale de concediere pentru toti cei peste sase sute de amariti disponibilizati abuziv , este de patru spre zece milione lei noi, deci ramine o diferenta in plus de peste opt milioane lei noi.
  === Si mai e ceva, daca nu vom primii INTEGRAL banii pentru ajutoarele legale de concediere pina pe UNU dec., o delegatie de fosti muncitori de la CET Iasi, va merge in zilele de doi, trei, patru si cinci dec., la Tg.Jiu la sediul de campanie electorala PSD , unde il vom astepta pe d-ul Victor Ponta si vom discuta personal aceasta batie de joc a primarului Nichita. Vom depune un memoriu cu toata istoria de privatizare de la CET Iasi si ii vom cere sa faca un audit serios in administratia locala si asupra activitatii pe care a avut-o primarul Nichita pana acum. De asemenea, vom cere sa se faca un audit si la CET Iasi, in asa fel incat oamenii care au fost concediati sa-si primeasca toate drepturile banesti . Pina la urma toate au o limita.

 • De de nu spune nimic despre aprobarea proiectului d-lui Dascalu Iulian de a construi in Parcul Expozitiei din Copou un centru nou de afaceri si un hotel distrugind parcul care o vechime de zeci de ani si unde mai poti respira aer curat in acest Iasi pe care l-a distrus nemernicul asta de NECHITA nu i-ar mai muri multi inainte.Asteapta sa treaca alegerile si dupa 9 Decembrie se apuca de distrus parcul.Intrebati-l de ce si votati-l ca v-a facut 3 banci in Iasi,RUSINEEEEE.

 • Aveti puterea prin VOT sa sanctionati aceasta haita de politruci care se rotesc de ani de zile la putere. Nu sunt sustinator al PP-DD dar am sa votez cu ei pentru a trimite acesti nenorociti din PSD-PDL ( USL-ARD)acolo unde le este locul. Numai asa puteti SPARGE BUBA DE LA Iasi. odata la patru ani schimbati sa nu se poata constitui in grupuri infractionale si o palma data acestui primar incompetent, arogant, hot, care se crede stapanul iesenilor!

 • ar trebui sa scrieti si despre faptul ca mai mult de cincizeci la suta dintre presedintii si loctiitorii sectiilor de votare sunt angajati ai primariei si a institutiilor subordonate. datele sunt pe site-ul prefecturii. mai sa fie ce noroc au avut la asa-zisa tragere la sorti…

 • ne plingem ca niste muieri
  hai mai bine sa facem un referendum da adevarat nu ca cel cu basescu
  sa dam jos pe primar ca nu bun gospodar trebuie sa fie o lege sa permita ne adunam semnam si am scapat de el

 • Nu va este rusine absolut deloc. Se vede de la o posta ca sunteti inregimentati intr-un partid de 2 lei ca PDL si nu mai vedeti realitatea. Rusine!!!!!

 • Un oras condus de un prostalau,a furat si la locale si vor fura si acum.CE FACE DNA ,ACESTBIDIOT TREBUIA SA FIE DE MULT LA PIRNAIE,UN ORAS DE PROSTALAI,PUTUROSI SI MIJERABILI .PENSIONARII ? OARE OR FI ASA DE PROSTI CA ASTIA AU SUFERIT IN COMUNISM,NU INTELEG DE CE SUNT ASA PROSTI?

Adauga un comentariu