International

New York: Mars impotriva violentelor comise de politie. Zeci de participanti au fost arestati

Publicat: 15 apr. 2015
1

Zeci de participanti la un mars impotriva violentelor comise de politie au fost arestati marti dupa-amiaza la New York, iar mai multi politisti au fost agresati.

Stephen Davis, purtatorul de cuvant al politiei, a declarat ca 34 de persoane au fost arestate pana la ora 18:40 (miercuri, 1:40, ora Romaniei), insa numarul celor retinuti urma sa creasca pana la sfarsitul serii, relateaza New York Times in editia electronica.

Un sergent de politie aflat in timpul liber a fost lovit cu pumnul si a avut nevoie de ingrijiri medicale, iar agresorul sau nu a fost prins, a mai spus Davis. Politia investigheaza de asemenea cazul unui ofiter lovit in cap cu o sticla de bere.

Citeste si Un politist a IMPUSCAT un barbat de culoare din GRESEALA

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a afirmat intr-un comunicat ca violenta impotriva politiei este inacceptabila.

„Orice persoana care ar putea folosi dreptul la proteste pasnice pentru a initia violente, a provoca rani sau a incita la tulburari – fie impotriva politiei, fie a persoanelor sau a proprietatii din orasul nostru – trebuie sa se considere avertizata ca orasul New York nu va accepta acest lucru”, a adaugat primarul.

Potrivit martorilor si informatiilor postate pe retelele de socializare, mai multi protestatari au fost luati cu dubele politiei. De asemenea au fost raportate confruntari intre politie si demonstranti, iar mai multi politisti au fost vizati de diferite obiecte aruncate de protestatari.

Citeste si Barbat de culoare, IMPUSCAT de 8 ori de un politist alb

Organizatia Stop Mass Incarceration Network a organizat marsul, care s-a desfasurat in mai multe orase din Statele Unite. Aproximativ 400 de persoane au participat la prima parte a manifestatiei, care a inceput in Union Square la ora 14:00 (21:00, ora Romaniei) si a continuat pe Broadway, catre sediul politiei din Lower Manhattan.

Unii protestatari au parasit grupul si s-au indreptat spre podul Brooklyn, unde au spart blocada politiei, au sarit un gard si au patruns pe carosabil, perturband traficul rutier cateva ore.

Demonstratia a avut loc in urma unei serii de incidente in urma carora persoane afroamericane neinarmate au fost ucise de politisti.
Adauga un comentariu