Local

Nereguli de miliarde la firmele iesene taxate de Fisc

Publicat: 13 ian. 2015
1

Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Iasi a dat publicitatii situatia inspectiilor efectuate pe durata intregului an 2014. Astfel, in ceea ce priveste situatia persoanelor juridice, au fost efectuate 2.639 de actiuni de control dintre care 1.099 au fost cercetari la fata locului, 883 au fost inspectii fiscale partiale, 294 de controale inopinate, 262 controale incrucisate si 101 inspectii fiscale generale. Selectia contribuabililor pentru inspectii fiscale generale s-a efectuat in urma unei analize de risc pe baza informatiilor detinute in bazele de date ale administratiilor financiare. Printre criteriile luate in considerare s-au numarat cifra de afaceri, debitele restante, dar si informatiile furnizare de alte institutii ale statului. In urma controalelor efectuate, in 2014, organele de inspectie fiscala au aplicat 122 de amenzi contraventionale in suma de 320,550 mii lei.

„Cu ocazia inspectiilor fiscale efectuate in perioada ianuarie – decembrie 2014, s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, inregistrarea si virarea de catre contribuabili a obligatiilor la bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite de catre organele de inspectie fiscala diferente constand in impozite si taxe si contributii sociale de aproximativ 512.403,848 mii lei”, se arata intr-un comunicat al AJFP. In aceeasi perioada, au fost inaintate sesizari penale organelor de urmarire si cercetare penala, pentru continuarea verificarilor si stabilirea persoanelor vinovate si a gradului de participare a acestora la infractiune, incheindu-se 117 procese-verbale de control, valoarea totala a prejudiciului fiind de 274.596,350 mii lei. In ceea ce priveste situatia persoanelor fizice, s-a constatat ca in anul 2014 au fost efectuate 557 actiuni de control, din care 281 inspectii fiscale generale, 193 inspectii partiale, 50 controale inopinate si 33 cercetari la fata locului, sumele suplimentare atrase la bugetul general consolidat al statului fiind de aproximativ 15.294,531 mii lei.
Comentarii
  • Cred ca este timpul ca dupa 25 de ani de la revolutie , sa fie verificati si cei care si-au insusit prin diferite metode spatiile fostelor intreprinderi comuniste din Iasi .Indivizi hrapareti scot bani importanti prin valorificarea acestor spatii , fara sa contribuie la bugetul statului . Nu este corect ca cei care au muncit in aceste intreprinderi pe timpul lui Ceausescu sa vada si acest jaf al spatiilor fostelor intreprinderi comuniste , de catre mafiotii de dupa revolutie .

  • Deacord cu ,,cetatean” Incepeti cu spatiile cooperatiei mestesugaresti, in special cu cele de la Arta SCM, unde presedinta Nichifor Odetta si-a luat(cumparat) vre-o 5 spatii, insumand vre-o 1000 mp cu pretul de 50 euro/mp. Spatii ce au fost facute de membrii cooperatori(din banii lor), iar ea si le-a luat pe doi lei.

Adauga un comentariu