National

Nepotul lui Traian Basescu a mai fost implicat, alaturi de tatal lui, si in alta afacere cu iz penal

Publicat: 17 iun. 2015
1

Nepotul lui Traian Basescu a mai fost implicat, alaturi de tatal lui, si in alta afacere cu iz penal. Este vorba despre 30 de hectare ale Statiunii de Cercetare in Pomicultura de la Valul lui Traian despre care Curtea de Conturi spunea ca a pagubit statul roman. Dezvaluirile l-au scos din minti pe Mircea Basescu la vremea respectiva, fratele fostului presedintelui spunand ca-i va face pe acel teren loc de veci lui Mugur Ciuvica.

In 2006, firma Global Business & Investment, detinuta de nepotul presedintelui, Dragos Basescu, incheia asocierea in participatiune pe o perioada de 40 de ani cu Statiunea de Cercetare in Pomicultura Valu lui Traian. Combinatie din care, desigur, ca cei castigati erau membrii familiei prezidentiale, dupa cum rezulta din repartitia profitului. Adica 70 la suta pentru firma controlata de nepotul prezidential.

Citeste si Nepotul lui Traian Basescu, sub control judiciar

Inca de la inceput, asocierea cu ferma de stat a ridicat suspiciuni. Grupul de Investigatii politice a descoperit cum si-au “tras” Basestii 30 de hectare la marginea Constantei si a semnalat ca se pregateste un tun imobiliar, pornind si de la obiectul de activitate al firmei nepotului presedintelui: dezvoltare si promovare imobiliare.

Citeste si Ginerele lui Traian Basescu, audiat la DNA

In 2012 Curtea de Conturi a constatat mega teapa data statului.

Mai mult, familia Basesc nu a venit cu aportul financiar prevazut in contract, iar asocierea a fost facuta fara aprobarea forului tutelar, Academia de Stiinte Agricole, si fara avizul Ministerului Cercetarii. Adica printr-o ilegalitate, neamul Basescu s-a facut proprietar peste pamanturile statului.

Citeste si Mircea Basescu, despre cazul in care este implicat fiul sau: „Nu stiu nimic”

Desi asta ar fi trebuit sa declanseze o ancheta penala, procurorii au inchis ochii. Raportul Curtii de Contruri ar fi trebuit sa mearga mai departe la institutiile abilitate. Acestea ar fi trebuit sa deschida o ancheta si sa se stabileasca prejudiciul adus statului. In fapt, nu s-a intamplat nimic, asa ca angajatii Curtii de Conturi au dispus o serie de masuri pentru intrarea in legalitate, conform Antena3.
Adauga un comentariu